Hirdetés

Új rendelet biztosít adómentességet az informatikusoknak

Megjelent a Hivatalos Közlönyben az informatikai iparágban dolgozóknak adómentességet biztosító új rendelet. Az új előírások a versenyszférában és az állami szektorban dolgozókra is érvényesek.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Új rendelet biztosít adómentességet az informatikusoknak
Illusztráció Fotó: Pixabay

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium szerdai tájékoztatásában leszögezte, hogy „a számítógépesprogram-készítési tevékenységből származó bevételek” után

nem kell jövedelemadót fizetniük sem a verseny-, sem a közszférában dolgozóknak.


Az adómentesség a helyi közintézmények által foglalkoztatott személyekre is vonatkozik, és a teljes időszakra alkalmazni kell, amely alatt az alkalmazott számítógépes program készítésével foglalkozik. Az adómentességet a teljes hónapra alkalmazzák, az ezzel a tevékenységgel töltött munkaidőtől függetlenül. Az új rendelet előírja az érintett alkalmazottak helyzetének rendszeres kiértékelését is, annak ellenőrzésére, hogy megfelelnek-e az adómentesség feltételeinek.

Az adómentesség, ennek a helyi közintézményekre való kiterjesztése, illetve az alkalmazási időtartamával kapcsolatos pontosítások hozzájárulnak a digitális átalakuláshoz és a szakemberek szakmai fejlődéséhez – szögezték le közleményükben a minisztérium illetékesei.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!