Hirdetés

Új edző vezetheti sikerre a csíki lányokat

Vasárnap délelőtt 11 órától rangadót játszik a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában az FK Csíkszereda és a Vasas Femina FC. A házigazdák kispadjára új vezetőedző ül le.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új edző vezetheti sikerre a csíki lányokat
Kollár Péter Fotó: FK Csíkszereda

Új vezetőedzővel készül az FK Csíkszereda női csapata. A Liga 2-es férfigárda mellett másodedzői feladatokat kapó Albu László helyét Kollár Péter vette át: a 36 éves szakember a budapesti Vasas Kubala Akadémiától tette át székhelyét a Hargita aljára.

Kollár az FC Hatvan kötelékében kezdte játékos- és edzői pályafutását, majd az Eger SE és a Vasas kötelékében dolgozott elsősorban a női labdarúgás fejlesztésén.

Egyelőre a csapat feltérképezését tűztem ki célul, illetve próbálok mentálisan hatni rájuk, így kevesebb idő jutott a Székelyudvarhely feltérképezésére, de az edzői hitvallásom szerint az ellenfélnek kell alkalmazkodnia hozzánk. Vannak bizonyos elveim, amiket vasárnap a pályán is viszont szeretnék látni

– idézte az fkcsikszereda.ro a szakember szavait.

A női élvonal felsőházi rájátszásában szereplő hat csapat közül a címvédő Kolozsvári Olimpia és kihívója, a Temesvári Poli a legesélyesebb a bajnoki cím elnyerésére, két forduló után az FK Csíkszereda az 5. helyen áll 19 ponttal, a Vasas Femina pedig két ponttal lemaradva követi.

– Nyilván szeretnénk megnyerni a rangadót, bár az új idegenlégiósaink nincsenek sem fizikálisan, sem mentálisan teljesen felkészülve, további két-három hétre és egy-két mérkőzésre lenne szükség, hogy teljesen összeforrjon a csapat. Szerintem a két gárda nagyjából egy szinten van, ki-ki mérkőzést játszunk vasárnap – nyilatkozta Székely János, a Vasas vezetőedzője.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!