Éllovas maradt az FK Csíkszereda

Mindössze nyolcvan másodperc izgalmat hozott a labdarúgó 2. Liga 3. fordulójában az FK Csíkszereda találkozója szombaton délelőtt: az újonc Câmpulung Muscel ugyan megszerezte a vezetést, ám a szünetre már kétgólos csíki előnnyel mentek a csapatok. Az FK Csíkszereda továbbra is éllovas a másodosztályban, maximális pontszámmal.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Éllovas maradt az FK Csíkszereda
Dolny Jozef eddig minden bajnoki meccsen eredményes volt. Fotó: FK Csíkszereda Fotó: Fk Csíkszereda

Remekül rajtolt a 2024/2025-ös idényben az FK Csíkszereda: Ilyés Róbert tanítványai mind a négy találkozójukat behúzták, ebből kettőt az elmúlt héten. Szerdán ugyanis a Román Kupában a Kids Tâmpa ellen 3–1-re nyertek a piros-feketék Brassóban Makrai Gábor duplázásának, no meg Horjea öngóljának köszönhetően.
Szombaton a pontvadászatban is helytállt a csíkszeredai focicsapat, igaz, nyolcvan másodpercig izgulhatott a szakvezetés és a mintegy 850 fős nézősereg, ugyanis a 20. percben az első támadását gólra váltotta a  Câmpulung Muscel Enache révén. Az egyenlítés közvetlenül a középkezdésből indított támadásnál összejött az FK-nak, Babati jobb oldali beadását követően Bakos Ervin volt eredményes. A 35. percben egy hosszú támadást követően Gál-Andrezly is bevette az ellenfél kapuját, majd az első játékrész hosszabbításában Kelemen mezét megrángatta egy vendégvédő, és a jogosan megítélt büntetőből Dolny növelte kettőre a csíkiak előnyét.
A szünetet követően már nem forgott veszélyben a csíki kapu, viszont a vendégek majdnem tökéletesen védekeztek minden hazai támadásnál. A 64. percben Torvund helyére Anderson Ceará lépett a gyepre, a brazil pedig öt perccel később egy, a csíki kapustól, Simon Mátétól indult támadást fejezett be egy szépségdíjas góllal.
Három forduló után egyelőre az FK Csíkszereda százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, azt viszont tudni kell, hogy a Vajdahunyadi Corvinul a nemzetközi szereplés miatt eddig még egyetlen bajnokit sem játszott le.
Eredmények: FK Csíkszereda – Câmpulung Muscel 4–1, Újszentes – FCU 1948 Craiova 1–2, VSK Slatina – Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii 3–1, Concordia Chiajna – Ceahlăul Karácsonkő 0–2, SK Mioveni – FC Voluntari 0–1, Bukaresti Metaloglobus – Nyárádtői Unirea 3–0. A Vajdahunyadi Corvinul – SK Afumaţi találkozót elnapolták, a VSK Focşani – Bodzavásári Metalul  mérkőzést vasárnap 11-től, a Chindia Târgovişte – Sellenberk meccset hétfőn 17 órától játsszák, míg kedden rendezik a Nagyváradi FC Bihor – FC Argeş (17) és a Bukaresti Steaua – Resicabánya (19) találkozókat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!