Hirdetés

Toró Dávid nyerte az asztalitenisz Román Kupát

Sikert és kudarcot, örömtáncot és sírógörcsöt, mindent hozott a Székelyudvarhelyen megrendezett U11-es és U13-as Román Kupa ifi asztalitenisz-torna. A fiúknál U13-as korosztályban az udvarhelyi Toró Dávid hódította el a kupát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Toró Dávid nyerte az asztalitenisz Román Kupát
Toró Dávid magabiztos játékkal hozta a papírformát Fotó: Hodgyai István

Péntek reggeltől vasárnap délutánig több mint 350 gyerek fordult meg a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, hogy megmérettesse tudását és tehetségét az U11-es és U13-as korosztály asztalitenisz Román Kupa küzdelmein. A kisebb korosztályban közel százan, a nagyobbiknál mintegy 270 versenyző állt asztalhoz az év első olyan versenyén, ahol ranglistás pontokat is osztogattak.

A Székelyudvarhelyi ISK összesen 24 ifjú tehetséggel indult a versenyen, érdekes módon 11 versenyzővel az U11-eseknél, 13 asztaliteniszezővel az U13-asoknál, két-két lánnyal mindkét korosztályban.

Két és fél napon át az udvarhelyi sportcsarnokban felállított 12 asztalt főleg szurkolásból származó folyamatos gyermekricsaj övezte, miközben a főszereplők valóságos érzelmi hullámvasúton „utaztak” az érmekért folyó harcban.

Az U11-es korosztályban Pozsonyi Tamás nyújtotta az udvarhelyiek legjobb teljesítményét, egészen a nyolcaddöntőig jutott, ahol a végső győztes Nita Mateitől kapott ki.

Az U13-asoknál az első számú kiemelt, az országos ranglistát vezető székelyudvarhelyi Toró Dávid egyből a főtáblán kezdett és magabiztosan menetelt a döntőig, ahol az ország második legjobbját, Pop Alexandrut múlta felül.

Székelyudvarhely máris készülhet a következő fontos korosztályos asztalitenisz-tornájára, április végén az U13-as országos döntőnek is helyszínt biztosít, akkor csapat, egyéni, páros és vegyes páros kategóriákban küzdenek öt napon át a bajnoki címekért.

– Mindent beleadunk a szervezésbe, és ezt látja egy egész ország. Nem véletlen, hogy Székelyudvarhely országos döntőknek vagy más rangos versenyeknek adhat otthont – értékelt a szervezők részéről György István, a Székelyudvarhelyi ISK edzője.

Hodgyai István
Toró Dávid és edzője, György István


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!