Hirdetés

Több előrehaladott beruházás befejezése is a következő évekre marad Gyergyószentmiklóson

Több, már előrehaladott fázisban lévő beruházás is a jövőben folytatódhat Gyergyószentmiklóson. A következő támogatási ciklusra ütemezték át ezeket a pénteki soron kívüli tanácsülésen. A költségvetést is módosították ismét.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több előrehaladott beruházás befejezése is a következő évekre marad Gyergyószentmiklóson
Ellenvélemény volt, ellenszavazat nem a beruházások átütemezésében Fotó: Barabás Pál Hajnalka

A mobilitási terv, a két tömbház-rehabilitációs program és a szakiskola bentlakásának és sportpályájának felújítása került abba a helyzetbe, hogy már biztosan nem fejeződik be határidőre, év végéig. Nemcsak gyergyószentmiklósi fejlesztések, de az országban rengeteg más beruházás sorsa is hasonlóan alakult. Emiatt új finanszírozási rendszert hoztak létre 2024-től, amelybe át lehet menteni ezeket a beruházásokat, így az anyagi háttér biztosítva lesz. Ezeket mondta Csergő Tibor polgármester az előterjesztésben.

Erőss Levente, az RMDSZ frakcióvezetője rámutatott, ezek a fejlesztések már a mandátum elején ismertek voltak, még sincsenek befejezve annak ellenére, hogy ez volt a polgármester feladata, volt hozzá ütemterv is, támogatás is. Amikor azt állítja, jól állunk, hazudik a polgármester, mondta a tanácsos. Csergő Tibor Erőss „elvtársat” utasította, válogassa meg a szavait. A beruházások átütemezését a csetepaté után egyöntetű szavazásokkal fogadták el a tanácsosok.

A művelődési ház felújítása sem fejeződik be idén, előreláthatólag. Ebben az esetben azonban csak a határidőt kellett módosítani, az elszámolható támogatást ugyanis már lehívták, csak az önkormányzatra háruló költségek maradtak meg.

Költségvetés-módosítás is szerepelt a napirenden, a korábban elutasított tételek és új módosítások is terítékre kerültek. A Batthyány Ignác Technikai Kollégiumnak 50 ezer lejt hagytak jóvá egy pályázat előkészítésére, a Vaskertes Általános Iskolának 24 ezer lejt szavaztak meg étkeztetésre. A helyi rendőrségnél 80 ezer lej maradt elköltetlen, ezt átcsoportosították, 15 ezer lejt különítettek el hidegaszfaltra, és jóváhagyták a kincstári hitel törlesztéséhez szükséges összegeket. A kormány tartalékalapjából 1,6 millió, a megyei tanácstól másfél millió lej érkezett, amit a beruházások költségeire fordíthat a városháza. A költségvetés-módosítást egyetlen tartózkodás mellett fogadták el.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!