Hirdetés

Lovas birkózás és díjugrató-bajnokság

Tizenhetedik kiadásához közeleg a Székelyföldi Lovas Ünnep, amit augusztus 22–25. között szerveznek Gyergyószentmiklóson, a Krigel lovaspályán. A négynapos rendezvényen százhúsz programmal várják majd az érdeklődőket.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lovas birkózás és díjugrató-bajnokság
Népszerűsítik a lovassportokat. Találkozási pont Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Még nem nyilvános a Székelyföldi Lovas Ünnep programja, de a helyszín adott: a hagyományokhoz hűen, ebben az évben is a gyergyószentmiklósi Krigel pályára várják a közönséget. A szervezők bejelentették, hogy százhúsz programmal lehet számolni. Ezek között helyet kapnak a megszokott, közkedvelt események, de újdonságként lesz például lovas birkózás is. A Székelyföldi Regionális Díjugrató-bajnokság hetedik fordulóját, egyben döntőjét szintén a rendezvény idején tartják majd.

– Augusztus 22-én, csütörtökön lovas konferenciával veszi kezdetét a négynapos rendezvénysorozat. Másnap lovas gyereknap lesz, ahová ingyenes programokkal (lovagoltatás, szekerezés, állatkiállítás, kézműves-foglalkozások) várjuk a legkisebbeket

– ismertette a szervezők nevében Madaras Gyöngyvér. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A gyerekek nevelését tartja szem előtt a megyei önkormányzat is akkor, amikor támogatóként vesz részt a lovas ünnep szervezésében. 

– A megyei tanácsnak több forrása van, ami a lovas tevékenységek támogatására irányul, ennek is köszönhető, hogy nagy fejlődési pályát járt be a lovas program Hargita megyében. Továbbra is jó találkozási pont a Székelyföldi Lovas Ünnep azok számára, akik ebben a mozgalomban bármilyen szerepet vállalnak. Minél nagyobb és színesebb egy esemény programja, annál vonzóbb a családok, gyerekek számára

– összegezte Cilip Árpád, Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségének igazgatója. Hozzátette, az ilyen eseményeknek köszönhetően olyanok is kedvet kaphatnak a lovassportokhoz, akiknek eddig nem volt kapcsolódási pontjuk ilyesmivel.
Bajkó Tibor a szervezés kapcsán elmondta, hogy ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek majd a pálya környékének árnyékolására, hogy a látogatók számára élvezhetőbbek legyenek a programok. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!