Hirdetés

Színes programot kínál az online képzés

Folytatódik a Sapientia – EMTE Tanárképző Intézete és a PedPsi Kutatóközpontja által megszervezett Tanárok Akadémiája. Az előadás-sorozat célja a kurrens pedagógiai, oktatásügyi és neveléstudományi kérdéskörök megvitatása. Az ingyenes online alkalmakra pedagógusok, tanárjelöltek, szülők, illetve a meghirdetett témák iránt érdeklődők jelentkezését várják.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc

Újraindul március 27-én a Tanárok Akadémiája. Az ősszel elkezdett előadás-sorozat dr. Morvai Tünde, a Magyar Tudományos Akadémia osztályvezetője bemutatójával folytatódik. A délután 6 órakor kezdődő előadás címe Pedagógusok elit szerepben, tájékoztatott dr. Tódor Erika-Mária egyetemi professzor, a rendezvénysorozat főszervezője. Hozzátette: az előadások továbbra is online térben zajlanak, mivel az lehetőséget biztosít a közös hálózatépítésre, ugyanakkor így a fizikai távolságok ellenére is bárki bekapcsolódhat az előadásokba. 
– A részvétel ingyenes – hangsúlyozta a professzor. – Eb­ben a félévben elsősorban a neveléstudományok területére tartozó és ezzel interdiszciplináris kapcsolatban álló témakörök következnek. Az előadásokra a Google Meet felületén lehet majd csatlakozni – fejtette ki a tanárnő.
Részletes információk a Sapientia – EMTE honlapján, valamint a Sapientia – EMTE Facebook-oldalán érhetők el. 
A sorozat áprilisi meghívottjai Demeter-Karászi Zsuzsanna és Kocsis Zsófia, a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének kutatói és oktatói, akik Az oktatói eredményesség és felsőoktatás-pedagógiai kihívások összefüggései az oktatói jólléttel címmel tartanak előadást.
– Ezt az előadást élőben is lehet követni, ugyanis hibrid formában zajlik majd. Az esemény iránt érdeklődők a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karának nagyaulájában élőben is meghallgathatják az előadókat. Azonban, aki nem tud jelen lenni, a megszokott online felületen követheti a bemutatót, melyet április 19-én, 18 órai kezdettel szerveznek meg – közölte dr. Tódor Imre társszervező, a Tanárképző Intézet oktatója.
Hozzátette: az előadásokat havi rendszerességgel tartják, az előadók és a témák már le vannak szögezve.
– Így azt is lehet tudni, hogy májusban dr. Dezső Renáta Anna, a Pécsi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének oktatója beszél majd a Gardneri többszörös intelligencia elmélete alapján végzett (tantermi) kutatásokról. Előadására előreláthatóan május 23-án számíthatunk, ezúttal online formában, szintén 18 órai kezdettel – fejtette ki dr. Tódor Imre.
Az idei tanév utolsó előadója dr. Gósy Mária professzor, Széchenyi-díjas nyelvész, az MTA doktora, aki Megakadásjelenségek felnőtt és gyermek beszédben címmel tart előadást.
– Az előadás terveink szerint június 5-én, hétfőn, 18 órától lesz. Természetesen, az elkövetkező hónapok előadásaival kapcsolatban, a továbbiakban is időben gondoskodunk az érdeklődők tájékoztatásáról – nyomatékosította dr. Tódor Erika-Mária. 
Mint mondta, a résztvevők az előadás végén online kérdőív kitöltésével jelezhetik további témajavaslataikat. Az eddigi visszajelzések alapján az előadás-sorozat hasznosnak bizonyult. A pozitív visszajelzésekből a résztvevők elégedettségére következtetnek, ezért is döntöttek a folytatás mellett. Három előadás követése után a Tanárképző Intézet titkársága részvételi oklevelet állít ki az azt igénylőknek.

Onika Orsolya
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!