Hirdetés

Szervizelés a hűvös éjszakában

A szerdai üzemanyag-ellátási gondokat követően éjszakába nyúló szervizelés várt Gyenes Emánuelre, a Dakar Rali tegnapi szakaszát a 38. helyen zárta a szatmárnémeti motoros. Az autósok között Nasszer al-Atijjah újabb sikerével megerősítette vezetői pozícióját.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szervizelés a hűvös éjszakában
Éjjel szerelt, nappal száguldott Gyenes Fotó: Mani Gyenes/Fb

Éjszakába nyúló szerelés várt Gyenes E­má­nu­el­re a szerdai szakaszt követően, a szatmárnémeti motoros ugyanis a szervizcsapatok nélküli kategória egyik résztvevője az idei Dakar Ralin is. Mint beszámolójában írta, elég hideg volt tegnap éjjel és főleg hajnalban, amikor 4 Celsius-fok volt a hőmérséklet, de ilyen körülmények között is folytatta versenymotorja szerelését.
Az ötödik szakaszt tegnap teljesítette a mezőny, Gyenes összetettben a 38. helyen ért célba, a tabellán a 35. helyen áll, a rally2 kategóriában a 15., a szervizesek nélküli kategóriában pedig a negyedik helyen áll.
Az autósok között Nasszer al-Atijjah második szakaszgyőzelmét aratta tegnap, és megerősítette vezető helyét a ranglistán, előnye 22 perc a francia Stéphane Peterhansel előtt, a harmadik helyen 27 perces hátránnyal a szaúdi Jazed al-Radzsi áll.
A kamionosoknál a cseh Ales Loprais vezet, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta magyar trió a 17. helyen áll.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!