Hirdetés

Székelyudvarhely legjobbjai

Idén is díjazza a tavalyi év legkiemelkedőbb teljesítményeit nyújtó sportolókat, edzőket és csapatokat a székelyudvarhelyi önkormányzat. A nevezéseket január 28-ig várják, a legjobbakat február 28-án díjazzák.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelyudvarhely legjobbjai
Tavaly az év edzője díját Jakab Zoltán kapta Fotó: Magyari Hunor

A 2010-ben, Bunta Levente polgármestersége idején életre hívott Székelyudvarhelyi Sportgála mindössze hat kiadást élt meg, a 2016-ban megválasztott Gálfi Árpád polgármester és az új városvezetés már nem tartotta fontosnak az udvarhelyi sporteredmények éves gálán történő méltatását. 2020-ban, amikor a régi városvezető új csapattal áll startvonalra, a választási programjukban már szerepelt a „Székelyudvarhelyi Sportgála megszervezése évi rendszerességgel”, erre azonban tavalyig várni kellett, így 2023-ban, hét év kihagyás után az udvarhelyi színeket képviselő sportemberek legjobbjai ismét elismerésben részesülhettek – helyi szinten is.
Az udvarhelyi városvezetés a múlt hétvégén tette közzé a felhívást, jelezve, hogy idén is köszönetét és elismerését szeretné kifejezni azoknak a sportolóknak, edzőknek, csapatoknak, akik az elmúlt esztendőben elért eredményeikkel büszkévé tették a székelyudvarhelyieket.


Hirdetés


„A városháza keretén belül működő sportkuratórium (a sport területén dolgozó szakemberek, illetve Székelyudvarhely önkormányzatának sporttevékenységgel foglalkozó munkatársai) tagjai az erre a célra kidolgozott szabályzat alapján fogják kiválasztani a 2023-as év székelyudvarhelyi sportolóit, edzőit, csapatait” - áll a közleményben.
Ugyanakkor felhívják az udvarhelyiek figyelmét, hogy javaslataikat január 28-án éjfélig küldhetik be, a kuratórium ezek alapján állítja össze a javasolt sportolók, edzők és csapatok listáját, majd kiválasztja a díjazottakat. Az űrlap az udvarhelyi városháza honlapján (udvarhely.ro) érhető el. 
Kihangsúlyozzák továbbá, hogy egyéni sportág esetén a Székelyudvarhelyen született sportolók és edzők, csapatsportágnál pedig a székelyudvarhelyi székhellyel rendelkező csapatok eredményeit veszik figyelembe.
„Az év sportolója 2023” elnevezésű sportgálát február 28-án tartják a székely­udvarhely polgármesteri hivatal Szent István termében.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!