Hirdetés

Stílus, ami fiatalít

Egyes ruhadarabok vékonyabbnak és magasabbnak láttatnak, mások kifinomultnak és sikeresnek, de vannak olyanok is, melyek a valóságnál sokkal fiatalabbként jelenítenek meg. A következőkben azoknak a nőknek adunk tippeket, akik frissen tartják a ruhatárukat, és szeretnének fiatalosan öltözködni minden élethelyzetben.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 5 perc
Stílus, ami fiatalít
Fotó: pexels.com

Nő legyen a talpán, aki minden életkorban és élethelyzetben megtalálja azokat a ruhadarabokat, melyek tetszetős és magabiztos kiállást kölcsönöznek a megjelenésének. Napjainkra a túlkompenzáló, túlzásokba eső divatirányok uralkodnak, az igény pedig egyre inkább az egyformaság ideájára cserélődött. A tinédzsereknek nem jelent különösebb problémát a változó divattal kísérletezni, a húszas éveikben járó fiatalok is könnyedén frissítik fel az öltözködés koncepcióját, de a negyvenes-ötvenes nők már inkább a letisztult stílusokat kedvelik.

Nem a divat számít
Egy érett nőnél az öltözködés soha nem csak a textúrák és színek harmóniáját jelenti, esetében a divat szorosabban összefügg a társadalmi szereppel, mint egy fiatalabb hölgynél. Egy középkorú nő öltözködésében irányelv, hogy a ruházatában tartsa meg a személyiségét, saját ízlését, ugyanakkor tűnjön fiatalosnak, olyannak, aki lépést tud tartani a változó világgal.  
Egy bizonyos kort elérve, egy nőnek át kell gondolnia az öltözködését, hiszen a teste óriási változásokon megy át, megváltozik a családi és munkahelyi program, más dolgok lesznek fontosak az életében, illetve a személyisége is változik közben. Negyven-ötven évesen már nem érzi jól magát a korábban hordott ruháiban. Meglehet, minden reggel ott áll a szekrénye előtt, és nem tudja eldönteni, hogy mit viseljen az adott napon ahhoz, hogy a szerkója önbizalmat és fiatalosságot tükrözzön.

pexels.com

Játék a színekkel és fazonokkal
A ruhatár előtt eltöltött percekben jó, ha eszébe jut néhány praktikus módszer, mely ösztönösen rávezeti őt a jólöltözöttség mikéntjére. Első és legfontosabb tudnivaló, hogy az igencsak népszerű fekete ruhadarabok fokozzák az öregítő összképet. A fekete kihangsúlyozza a ráncokat, a szem alatti karikákat és az arcbőr apró hibáit. A fekete nadrág kivétel – színes blúzokkal párosítva fiatalos lendületet kölcsönöz az öltözetnek. A barna a másik szín, mely rendkívül rossz képet tud mutatni, ha további sötét színű, vastag ruhadarabbal kombináljuk. A hosszú szoknyák szintén öregítő hatást keltenek, főleg a bő, fodros, harang formájú, rakott darabok. A vidám színekkel tarkított hosszú nyári szoknyák épp az ellenkező hatást érik el. Az élénk színekkel való játék mindig kifizetődő, ugyanakkor javasolt minél kevesebb és apróbb mintával díszített darabot választani.

pexels.com

A megunhatatlan farmer
A lazaság és nőiesség megőrzésének érdekében előnyben részesíthető a farmer. A farmernadrággal sosem lehet mellényúlni, a farmerdzsekik pedig abszolút kortalan daraboknak minősülnek. A bő farmernadrágok helyett jobb megoldás a testhezálló fazon vagy a szoknyanadrág. A felső kiválasztásánál jó észben tartani, hogy a V nyakú felsők fiatalítják a kinézetet. A fiatalos összhatásért érdemes kihangsúlyozni a derekat – megtehetjük ezt egy széles övvel, karcsúsított felsővel vagy egyszerűen csak azzal, hogy betűrjük a pólót a nadrágunkba. 
Nyilvánvalóan az a legfontosabb, hogy minden nő jól érezze magát a reggel kiválasztott ruhadarabokban, s csak ezután következik a praktikusság és a fiatalosság. Nem nehéz vonzó ötvenes nőként megjelenni, ha az illető körültekintően válogatja meg azokat a ruhákat, amelyek a korához jól passzolnak. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!