Hirdetés

Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek Gyergyószentmiklóson

A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt idén is megszervezte az Ajándékot termő fa elnevezésű karitatív akciót. Sokan és jó minőségű termékeket ajánlottak fel, a csomagokat karácsony előtt osztják szét.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek Gyergyószentmiklóson
Gyermekek karácsonyát teszi szebbé a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Először az volt a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt elképzelése, hogy a főtéri park legnagyobb fája alatt vernek tábort egy napra, oda várják mindazokat, akik felajánlásaikkal a környékbeli rászoruló gyermekek karácsonyát szebbé tennék. Ezért is kapta a megmozdulás az Ajándékot termő fa nevet. A sok év alatt közismertté vált a megmozdulás, hiába, hogy a világjárvány időszaka alatt több helyszínen kellett megszervezniük a gyűjtést.

A bevált receptet megtartották, idén a főtéri parkban és a város legnagyobb áruháza előtt alakítottak ki gyűjtőpontot. A meghirdetett időpontra, a szombati napra sokan készültek csomagokkal, egyre-másra érkeztek az adakozók. Ki kisebb, ki nagyobb csomagot ajánlott fel, a vöröskeresztesek pedig megállapították: hallgattak a kérésükre, a korábbi évektől eltérően többnyire vadonatúj vagy újszerű állapotú játékokat ajánlottak fel adakozók.

– Tanszereket, játékokat, tisztálkodási szereket gyűjtöttünk idén. Nagy öröm számunkra látni, hogy ezúttal nem elhasznált tárgyakat hoztak a felajánlók, hanem megértették az adományozás lényegét, minden jó minőségű, amit a dobozokba tettek, nyolcvan százaléka vadonatúj termék a felajánlásoknak – mondta Ferenczi Lilla, a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt önkéntese.

A csapatból tucatnál is többen vettek részt a gyűjtésben, aki épp nem a gyűjtőpontnál volt beosztva, az a raktárban válogatta szét a beérkezett felajánlásokat. Tartós élelmiszereket is kaptak, annak ellenére, hogy nem kértek, de ezeknek is meglesz a helye a csomagokban.  

Gyergyószentmiklóson, illetve a Gyergyói-medencében élő gyerekekhez jut el majd az összegyűjtött adomány, a karácsony előtti napokban fogják az önkéntesek eljuttatni hozzájuk a csomagokat. Tavaly több mint 170 gyerek, általuk kilencven család ünnepe lett boldogabb, idén is hasonló számú otthont tervez meglepni a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!