Hirdetés

Pedagógusok lelki egészségéről

Digitális Őrangyal díjátadóra, illetve a Tanári Jóllét és Digitális Egyensúly konferenciára várja szombaton az érdeklődőket a csíkszeredai Spektrum Oktatási Központ és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza. A délelőtt tíz és délután öt óra között szervezett konferenciának a pedagógusok háza ad otthont.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 4 perc
Pedagógusok lelki egészségéről
Illusztráció Fotó: Spektrum Oktatási Központ

A közoktatás minőségének javítása mindannyiunk érdeke és felelőssége, hiszen az iskolában szerzett tapasztalatok gyermekeink életét egy életre szólóan meghatározzák, és a család után az iskolára hárul a legnagyobb felelősség, hogy a gyermekek jövőjét biztosítsa.

A címben jelzett rendezvény szervezői, a Spektrum Oktatási Központ és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza abban hisznek, hogy az oktatás minőségének javítása elsősorban a pedagógusok biztatásával, folyamatos önképzésük támogatásával, a jó példák kiemelésével és felmutatásával, a kihívások és a pozitív tapasztalatok megosztásával lehetséges.

A délelőtti plenáris, „hibrid” előadást Jukka Sinnemäki finn tanár tartja, aki éveken keresztül tanulmányozta tudományos módszerekkel, hogyan függ össze a gyermekek jólléte (egészsége, fizikai és lelki erőnléte, közösségi élete, stressz-szintje stb.) a tanulási eredményeikkel és a hosszú távú boldogulásukkal. Az ebből a modellből levont, a tanári munkára vonatkozó tanulságokat Reflexió és tudatosság – Egyensúly az életünkben technológiával vagy anélkül című előadásában osztja meg az érdeklődőkkel, majd egy műhelyfoglalkozáson arra sarkallja a résztvevőket, hogy gondolják át szakmai és személyes életük jobbításának lehetőségeit.

Azt követően Erdélyben és Moldvában tevékenykedő innovatív tanárok és szakemberek, név szerint Gál-Iankó Katalin, Gidró Melinda, Gyarmati Dénes, Kolumbán Krisztina, Majzik Tamás, Márk Emese, Portik Zsolt, Tódor Imre és Zsigmond Ilka tartanak kiscsoportos foglalkozásokat. Ezen interaktív foglalkozásokon digitális együttműködésre alkalmas eszközökről, oktatási robotokról, a 3D nyomtatás iskolai használatáról, a finn oktatási modellről beszélgethetnek a részt vevő pedagógusok. Mivel a konferencia fókusza a lelki és digitális egyensúly megőrzése, a szekciók között lesz egy – konferenciákon szokatlanabb – „meditációs” műhely is.

A konferencia ünnepélyes zárómomentuma a Digitális Őrangyal díjak átadása lesz. Erre a díjra Erdély-szerte nevezhették a pedagógusok azon kollégáikat, akiktől a legtöbb segítséget kapták a digitális eszközök és módszerek megismerésében, a digitális tanításra való átállás során, az online oktatás idején, illetve az azt következő időszakban. 49 jelölés érkezett a díjra Pusztadaróctól Lövétéig, Bihardiószegtől Gyergyóvárhegyig.

A résztvevők számára ingyenes konferencia megszervezését két Erasmus+ projektből biztosítják a szervezők. A konferencián román és (az angol előadás idejére) magyar szinkrontolmács biztosítja mindenki számára az egyenlő részvétel lehetőségét.

A regisztráció még péntek délig lehetséges online, a következő linken: https://bit.ly/10decembrie2022

Részletes program: https://www.sec.ro/hu/articles/194/6/tanari-jollet-es-digitalis-egyensuly-konferencia

További részletekkel készséggel állnak rendelkezésükre a szervezők:

Lázár Csilla – Spektrum Oktatási Központ, sec@sec.ro, 0741 484 716

Ferencz-Salamon Alpár, director@ccdhr.eu, 0745 327 950Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!