Hirdetés

Üzleti Puzzle-t szerveztek Csíkszeredában

A megyében tevékenykedő vállalkozóknak adtak hiteles információkat vállalkozásindítással kapcsolatos jogi és engedélyezési kérdésekben a második Üzleti Puzzle szakmai konferencián szerdán Csíkszeredában.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Üzleti Puzzle-t szerveztek Csíkszeredában
Az Üzleti Puzzle eseményen szakemberek válaszoltak vállalkozóknak Fotó: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Sikeresen zárult a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett második Üzleti Puzzle szakmai konferencia Csíkszeredában, melynek témája a vállalkozások engedélyeztetése volt. 

Az eseménnyel elsősorban a megyében működő vállalkozásokat célozták meg, illetve azokat hozták össze olyan vezetőkkel és szakemberekkel, akik tapasztalataikkal segítséget nyújtanak abban, hogy miként lehet megbirkózni a jelenlegi gazdasági és jogi környezet kihívásaival – mondta el érdeklődésünkre a konferencia egyik szervezője. Szó volt a polgármesteri hivatal által kiadható építkezési engedélyekről vállalkozások számára; a közegészségügyi engedélyeztetési folyamatokról; az állategészségügyi vállalkozásokra vonatkozó szabályokról és engedélyekről; cégengedélyeztetésről és fenntarthatósági irányelvekről a környezetvédelem témakörében; a katasztrófavédelmi biztonsági előírásokról és engedélyeztetési folyamatokról; illetve a fogyasztói jogokról és a vállalkozások felelősségéről is.

Üzleti Puzzle-t szerveztek Csíkszeredában

A szerdai konferencián számos neves szakember osztotta meg tudását és tapasztalatait a témával kapcsolatban, az előadók között voltak Popovici Gabriel-Nicolai, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal irodavezetője; Albert Sándor, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának főépítésze; Hajdu László, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság főasszisztense; Kósa Ildikó és Abos Judit, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség tanácsadói; László Barna, a Katasztrófavédelmi Felügyelőség Jóváhagyási és Engedélyezési Osztályának vezetője; valamint Moldovan Laurențiu, a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség főfelügyelője.

A konferencia zárásaként kerekasztal-beszélgetést tartottak, ahol a vállalkozásindítás és -működtetés volt fókuszban, különös tekintettel a jogi és engedélyezési kérdésekre. A résztvevőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni, melyekre megbízható forrásokból kaptak válaszokat – ismertette lapunkkal Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége.

Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, Hajdu Gábor parlamenti képviselő, valamint Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója.

Ugyanakkor a konferencia első kiadásával egyszerre Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége elindított egy vállalkozói kisokos projektet, melybe igyekeznek pontos, megbízható forrásokból összegyűjteni a vállalkozók számára hasznos információkat. Ez az Üzleti Puzzle eseményein feldolgozott témákkal folyamatosan bővül. A kisokos online formában magyarul ITT, román nyelven ITT érhető el.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!