Hirdetés

Papírforma vereségek

Letudta első két meccsét a magyar jégkorong-válogatott a Tampereben és Rigában zajló elit világbajnokságon, ahol kezdésre két igencsak kemény ellenfél jutott Dánia és az Egyesült Államok révén. Ma szünnap, majd jön a franciák elleni rangadó.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Papírforma vereségek
A dánok elleni meccs magyar hőse Bálizs (a kapuban) Fotó: mjsz.hu

Hét év szünetet követően újra a világ­elit­ben érdekelt a magyar jégkorong-válogatott, amelynek keretében négy székelyföldi vagy székelyföldi kötődésű sportoló található Bartalis István, Fejes Nándor, Sofron István, valamint Erdély Csanád révén.
A Kevin Constantine által felkészített válogatott fő célja a világelitben maradás, ennek elérése érdekében két csapattal vehetik fel a magyarok a harcot a realitásokat figyelembe véve: Franciaország és Ausztria.

A harmadik harmadra megérkeztek

A magyarok a tornát Dánia ellen kezdték, a temperei csarnokban mintegy 8000 szurkoló foglalt helyet, akik közül ezren magyar drukkerek voltak. Az északiak viszont nagyon erősen kezdtek, Bálizs remekelt a kapuban, mígnem a 16. percben a Winnipeg játékosa – aki 15 perccel a meccs előtt kapott játékengedélyt –, Ehlers előnyben mattolta. A második felvonás is hasonló játékképet mutatott. Bálizs továbbra is remekelt, de Ehlers a 30. percben újra betalált. A záró felvonást is erősen kezdték a dánok, ám a magyarok erőt merítettek, és a 47. percben Sofron értékesített egy remek keresztpasszt. Az ezt követő cserékben nyomott a magyar válogatott, beszorították a dánokat, ám egy ellentámadás végén az 52. percben Poulsen kilőtte a hosszút. Innentől kezdve a dánok pragmatikus játékot mutattak, és megőrizték előnyüket.

Erős kezdés, hatgólos vereség

Ellentétes előjelekkel várhatták a magyarok és az amerikaiak az egymás elleni meccsüket, hiszen míg a tengerentúliak magabiztos győzelmet arattak a vb-címvédő és házigazda ellen, addig Bartalisék kétgólos vereséget szenvedtek Dániától. A magyar csapat viszont ezúttal nem illetődött meg, és bátor első harmadot játszottak, hogy Sofron találatával a vezetés is meglegyen, ám elég volt két védelmi megingás, és az amerikaiak azonnal büntettek. A második felvonástól kezdve viszont teljes mértékben érvényesült a papírforma, hogy végül magabiztos győzelmet arassanak az amerikaiak.

Eredmények
A csoport, Tampere: Finnország – Egyesült Államok 1–4, Svédország – Németország 1–0, Franciaország – Ausztria 2–1 – aranygóllal, Dánia – Magyarország 3–1, Németország – Finnország 3–4, Egyesült Államok – Magyarország 7–1. A Franciaország – Dánia 3–4 – aranygóllal és a Svédország – Ausztria találkozó lapzárta után ért véget. A mai műsor: Németország – Egyesült Államok (16.20), Finnország – Svédország (20.20).
B csoport: Szlovákia – Csehország 2–3, Lettország – Kanada 0–6, Svájc – Szlovénia 7–0, Norvégia – Kazahsztán 3–4 – szétlövéssel, Szlovákia – Lettország 2–1, Szlovénia – Kanada 2–5. A Norvégia – Svájc 0–3 és a Csehország – Kazahsztán találkozó lapzárta után ért véget. A mai műsor: Szlovákia – Kanada (16.20), Csehország – Lettország (20.20).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!