Hirdetés

Pályakezdő újságírók vehetnek rész uniós képzésen

Az Európai Bizottság idén is meghirdeti Youth4Regions programját, amelyre pályakezdő újságírók és újságírói képzésben részt vevő egyetemisták jelentkezését várják július 10-ig – közölte pénteken a Hargita megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Pályakezdő újságírók vehetnek rész uniós képzésen
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közleményben emlékeztettek: a Youth4Regions az Európai Unió és az európai régiók közötti kapcsolatépítés ösztönzésére létrejött program. Célja az EU regionális politikájának megismertetése, valamint a fiatal újságírók részvételével „egy megbízható kommunikációs hálózat gyarapítása a regionális térségek támogatási projektjei érdekében”.

Mint részletezték: a képzések résztvevői az Európai Unió intézményeinél szereznek majd munkatapasztalatot, ahol a projektek helyi térségekben történő kommunikálásában is szerepet kapnak.
A pályázatra jelentkezni a következő feltételek betöltésével lehet: 18 és 30 év közötti életkor, újságírói végzettség és/vagy munkatapasztalat (legfeljebb 2 év tapasztalat), érdeklődés az EU és a kohéziós politika tevékenysége iránt. 
A program részvételi lehetőséget biztosít az újságírásról és az EU kohéziós politikájáról szóló képzéseken; lehetőséget teremt, hogy a pályakezdők együttműködjenek neves újságírókkal; a fiatalok együtt dolgozhatnak elismert újságírómentorokkal, illetve a képzés résztvevői meglátogathatják az európai ügyekkel foglalkozó médiaközpontot és az EU intézményeit. 
A szállás, étkezés és utazás költségeit az Európai Bizottság fedezi.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!