Hirdetés

Ott maradjon a jövedelemadó, ahol megtermelik

A személyi jövedelemadó minden esetben maradjon helyben, a munkapont helye szerinti önkormányzat költségvetését gyarapítsa – erről szóló törvénytervezetet terjesztett elő a parlamentben az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ott maradjon a jövedelemadó, ahol megtermelik
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A szövetség keddi közleménye szerint a törvénytervezetet az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője, Miklós Zoltán dolgozta ki. A törvényhozó elmondta, hogy ha a parlament megszavazza a jogszabályjavaslatot, az ötnél kevesebb alkalmazottal rendelkező munkapontokon megtermelt személyi jövedelemadó is a helyi önkormányzatoknál maradna.

„Számos önkormányzatban találkozunk azzal a helyzettel, hogy egy-egy intézménynek vagy cégnek irodái, illetve kihelyezett munkapontjai vannak kevesebb mint öt alkalmazottal, de ezek a jogi személyek az alkalmazottak után ott fizetik be a személyi jövedelemadót, ahol a központjuk van bejegyezve, nem azon a településen, ahol megtermelik ezt. Így ezekben az esetekben az a település, ahol a kihelyezett iroda vagy munkapont működik, elesik az adótól. Ezt az áldatlan állapotot kívánjuk feloldani ezzel a törvénykezdeményezéssel. Szorgalmazzuk, hogy az önkormányzat területén elvégzett munka utáni jövedelemre befizetendő adó teljes mértékben annak az önkormányzatnak a költségvetését gyarapítsa, ahol a munkát elvégzik, az alkalmazottak számától függetlenül” – idézte Miklós Zoltánt az RMDSZ közleménye.

A törvénytervezetet a héten iktatták a parlamentben. A javaslatot előbb a szenátus tárgyalja, a végső döntést a képviselőház hozza majd.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!