Hirdetés

Az októberi mandátumkezdésre felkészül Gyergyóból

Gyergyószentmiklóst kereste fel ma kampánykörútja részeként Bíró Barna Botond, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje. Több olyan témában is egyeztetett, melyben a megyei tanács is érdekelt.

Barabás-Pál Hajnalka
Az októberi mandátumkezdésre felkészül Gyergyóból
Bíró Barna Botond Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Sajtótájékoztatón összegezte tapasztalatait az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje. Délelőtt a megyei és helyi önkormányzat együttműködésével épülő elkerülő út munkálatait kereste fel, és egyeztetett a beruházás folytatásáról, majd a Csíky-kertben turisztikai konferencián vett részt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A térségben érdemes beruházni. Többekkel együtt azon a véleményen vagyunk, hogy a magas áron értékesített minőségi szolgáltatások irányába kell elmozdulni, Hargita megye számára mind környezetvédelmi, mind gazdasági szempontból ez jelentheti a jövőt – mutatott rá Bíró, hozzáfűzve, hogy ehhez a megyei önkormányzat elsősorban a népszerűsítéssel járulhat hozzá, illetve azzal, hogy az infrastrukturális beruházásoknál figyelembe veszi a turisztikai szempontokat is.

A Csíky-kert kapcsán bejelentette: a megyei tanács részvételi költségvetéséből beruházások várhatók ott, viszont előbb a helyi önkormányzatnak kell elfogadnia a határozattervezetet a partnerség létrehozásáról. Az Arbor vállalkozószövetség vezetőivel is egyeztetett a nap folyamán Bíró.

– Azt ígértem, segíteni fogjuk a gyergyói vállalkozókat, a székelyudvarhelyi Hargita Business Center személyzetét bővíteni fogjuk, egy munkatársa Gyergyószentmiklóson fog dolgozni. Mondja meg az Arbor, ki legyen az, aki a HBC-vel együttműködve dolgozik és a Székelyudvarhelyen rendezett események előadóit Gyergyószentmiklósra is meghívja – mondta Bíró. Hozzátette, nem mondanak le arról sem, hogy Gyergyószentmiklóson is létrehozzanak egy inkubátorházat.

A kampány során még többször tervezi felkeresni a gyergyói térséget Bíró Barna Botond, mint mondta, a látogatások révén minél több település gondjairól, igényeiről „felkészültebb szeretne lenni” az októberi mandátumkezdésre.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!