Hirdetés

Erdélybe látogat Orbán Viktor június elején, ezzel is hangsúlyozva stratégiai partnerségüket az RMDSZ-szel

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Erdélybe látogat Orbán Viktor június elején, ezzel is hangsúlyozva stratégiai partnerségüket az RMDSZ-szel
Archív Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Erdélybe érkezik június elején Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke ezzel is hangsúlyozza az RMDSZ-szel való stratégiai partnerséget. A látogatást Lázár János, Magyarország építési és közlekedésügyi minisztere közölte csütörtöki, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatóján – tájékoztat a maszol.ro.

Mint írják, Lázár azt hangsúlyozta, hogy nemcsak a székelyföldi, hanem a szórványban elő magyarság is fontos, továbbra is azt célozzák, hogy a szülőföldön való boldogulást elősegítsék. Emiatt a szomszédos határ menti régiókban közös gazdasági fejlesztéseket szorgalmaznak. Így például Magyarország területén már dolgoznak azon, hogy Szatmár megyét is összekapcsolják a magyarországi autópálya-hálózattal, ugyanakkor ha Bihar megyében, illetve Nagyváradon hajlam mutatkozik rá, akkor a Debrecennel való összeköttetést is erősítenék.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mindenekelőtt viszont Románia schengeni csatlakozására van szükség, fontos, hogy megszűnjön a határ. Ez társadalmi, nemzeti és gazdasági érdekünk, mondta Lázár, emlékeztetve, hogy a magyar kormány ezt eddig is következetesen támogatta, és továbbra is kulcsfontosságúnak tartják.

„Mi jó szövetségesek vagyunk (…), de az erdélyi magyarokat az erdélyi magyaroknál jobban senki sem tudja képviselni az Európai Parlamentben, erre pedig nagy szükség van” – biztatott szavazásra Lázár János. Meglátása szerint a választások egyik legnagyobb ellensége a passzivitás, a másik pedig a verseny. Hangsúlyozta, hogy nem lenne jó üzenet az, ha az RMDSZ nem érné el az 5 százalékot, mert az hatással lesz az őszi parlamenti választásokra is. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!