Hirdetés

Nyílt napot tartottak a csendőrök

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség a román csendőrség megalakulásának 174. évfordulója alkalmából nyílt napot szervezett szerdán. A csíkszeredai központi parkba érkezők a csendőrség felszereléseit, gépjárműparkját és keresőkutyáját is szemügyre vehették.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nyílt napot tartottak a csendőrök
Szolgálatkész csendőrök. Szolgálati felszereléseiket, gépjárműveiket, fegyvereiket is bemutatták Fotó: Kovács Andrea

A megye több településén szervezett nyílt napot a román csendőrség megalakulásának 174. évfordulója alkalmából a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség. Csíkszeredában a központi parkban mutatták be az érdeklődőknek tevékenységi területeiket, szolgálati felszereléseiket, gépjárműparkjukat és fegyvereiket. Az oda látogatók felülhettek a járművekre, kipróbálhatták a megkülönböztető jelzéseket, a szirénákat, kézbe vehették a fegyvereket és más eszközöket, és megismerkedhettek a csendőrség egyik keresőkutyájával, Sizzel is, akiről azt is elmondták az érdeklődőknek, hogy hogyan képezték ki, illetve milyen bevetéseken vett részt. 


Hirdetés

Kovács Andrea
– Az esemény célja a polgárokkal, gyermekekkel való közvetlenebb kommunikáció és kapcsolat kialakítása, a csendőrség tevékenységi területeinek átláthatóbbá tétele, valamint az intézmény nyitottságának demonstrálása a helyi közösség irányába – fejtette ki érdeklődésünkre Kosa Ervin-Attila, a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője.

Kovács Andrea
Ugyanakkor elmondta: április harmadika arra is remek alkalmat kínál számukra, hogy népszerűsítsék a csendőri szakmát, a nap során készségesen álltak azok rendelkezésére, akik többet meg szerettek volna tudni a képzésekről, vagy akik csendőrként képzelik el jövőjüket.

Kovács Andrea

Kovács AndreaHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!