Hirdetés

Nem sikerült a címvédés

Györgydeák Apor nem tudta megvédeni teqballvilágbajnoki címét, a döntőben két játszmában szenvedett vereséget.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem sikerült a címvédés
Györgydeák ezúttal be kellett érje az ezüstéremmel Fotó: GÓBÉK Teqball Team- Facebook

A székelyudvarhelyi Györgydeák Apor magabiztos játékkal masírozott be a bangkoki világbajnoki döntőbe: kiemeltként a csoportkörben nem volt érdekelt, aztán sorban a kanadai színekben versenyző Kertész Róbertet (12:1, 12:4), a thaiföldi Uthen Kukheaw-ot (12:5, 12:3) és a belga Jonathan Coquelle-t (12:2, 12:5) is gyorsan „letudta”. Az elődöntőben a dán Brian Mengel Thomsen sem jelentett gondot: az udvarhelyi világelső két sima játszmában, 12:5, 12:4 arányban dialmaskodott és jutott döntőbe.

A fináléban az a lengyel Adrian Duszak volt az ellenfele, aki a másik ágon 12:9, 12:8 arányban győzte le a francia Hugo Rabeux-t, akitől a torna előtt Györgydeák a legjobban tartott. 
A döntő két résztvevője jól ismerte egymást, hiszen a tavalyi vb-döntőben, Nürnbergben és az idei krakkói Eb-döntőben is megmérkőztek egymással, s az udvarhelyi teqballos számára jó előjel volt, hogy mindkétszer felülkerekedett riválisán.

Az első játszmában fej fej mellett haladt a két játékos, 10:8-nál úgy tűnt, Györgydeák behúzza a szettet, ám sok hibát vétett, a lengyel pedig fordított, és 12:10-re nyert. A második játszmát az udvarhelyi teqballos 3:1-gyel indította, ám Duszak nem adta fel, és már 7:4-re is vezetett, Györgydeák szemmel láthatóan zavarodott volt, időt kért. A pihenő jót tett neki, nyolcnál utolérte ellenfelét. Innen azonban Duszak három pontot is bevitt, 11:8-nál három meccslabdája volt. Ekkor azonban kettős adogatáshibát vétett, ám a túloldalon ugyanezt tette Györgydeák is, így a lengyel behúzta a második szettet is, és letaszította a trónról a székelyudvarhelyi sportolót.

Teqball, férfi egyéni világbajnoki döntő, Bangkok: Györgydeák Apor – Adrian Duszak 10:12, 9:12.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!