Hirdetés

Nem fogadnak betegeket

Felmondások miatt meg­szű­nik a családorvosi ügyelet Szé­kely­ud­var­he­lyen a Temp­lom utcai per­ma­nen­ci­a­köz­pont­ban. A Hargita Megyei Köz­e­gész­ség­ü­gyi Igaz­ga­tó­ság mindent megtesz annak érdekében, hogy csak ideiglenes legyen a leállás.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem fogadnak betegeket
Keresett helyszín. Tehermentesítette a sürgősséget Fotó: Hodgyai István

Bezár a szé­kely­ud­var­he­lyi permanencia­köz­pont, mától megszűnik a tevékenység a Templom utcai székhelyén – adta hírül közösségi oldalán az egészségügyi intézmény. Az intézkedés hátterében az áll, hogy a szolgálatot teljesítő családorvosok közül hárman is beadták felmondásukat, és nem vállalnak többet ügyeletet – tájékoztatott dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészség­ügyi Igazgatóság vezetője, aki azt is elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a leállás csupán átmeneti legyen.


Hirdetés

– Nagyon későn tették meg a bejelentést, de azon vagyunk, ha egy kis megsza­kí­tás­sal is, de újra lelket leheljünk a központba, és bízom benne, hogy akad olyan fiatal, felelős orvoskolléga, aki beugrik és segít nekünk, hogy tovább működhessen a per­ma­nenciaközpont

– fogalmazott az igazgató. Dr. Tar Gyöngyi szerint a teljes bezárást az általa vezetett intézménynek kell elrendelnie, ám ő ezt még nem hagyta jóvá. Az orvosok felmondásának a fő okát abban látja, hogy a családorvosok jövedelme a tavalyi év második félévében jelentősen megnövekedett, és már nincs szükségük erre a kiegészítő jövedelemre.

– Azt szeretném, ha olyan emberek kerülnének erre a pályára, akik érzik azt a pluszfelelősséget, amit ez a szakma rájuk ró

– vélekedett. Hargita megyében egyébként hét per­ma­nen­ci­a­központot alakítottak ki, Parajdon, Gyergyó­re­me­tén, Szé­kely­ke­resz­tú­ron, Szent­egy­há­zán, Gyimes­fel­ső­lo­kon, Székelyudvarhelyen, illetve a megyeszékhelyen – utóbbi kettő esetében kérdéses a további működés. A sürgősségi ellátást tehermentesítő szolgáltatás Székelyudvarhelyen 12 éve indult el.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!