Hirdetés

Nem esett jól az esés

A keddi esős napot követően tegnap már hőségben teljesítette a mezőny a Dakar Rali negyedik szakaszát. Gyenes Emánuel számára a nap nem a legjobban sikerült: folyamatos technikai gondok mellett még egy esés is kivette a ritmusból.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem esett jól az esés
Csodálatos a táj - ezt írta a keddi szakaszról Gyenes Fotó: Mani Gyenes/Fb

Káoszként írta le több versenyző is a Dakar Rali keddi napját, amelyen az eső a szelektív utolsó részét majdnem elmosta, így a legrangosabb tereprali harmadik szakaszát sokan nagy időhátránnyal zárták.
Tegnap viszont Szaúd-Arábiában kedvezett az időjárás a terepralisoknak, Gyenes Emánuel beszámolójában azt mondta, számára nem sikerült jól a szakasz. 

– Alig vártam, hogy célba érjek, sokáig azt hittem, ez sem sikerül
– mondta a célba érést követően a szatmárnémeti motoros.

Gyenes versenymotorjának egész nap akadozott az üzemanyag-ellátása, a szakasz 120. kilométerénél pedig elesett, ami ki is vette a ritmusból, ugyanakkor a bukás során eltört motorján a váltókar. Reményét fejezte ki, hogy sikerül az ötödik szakasz rajtjáig megtalálnia az üzemanyag-ellátást okozó hibát, noha elmondása szerint tavaly is hasonló problémákkal küzdött, és úgy érezte, sikerült orvosolni ezt. A szatmárnémeti motoros a 38. helyen zárt tegnap, összetettben a 32. helyen áll, a szervizcsapat nélküli motorozók között pedig a harmadik.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!