Hirdetés

Nem engedett másodjára sem a Sportklub 

Nem született meglepetés a román jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján sem, hiszen a három Erste ligás csapat magabiztosan hozta a győzelmeket.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem engedett másodjára sem a Sportklub 
Nem engedett másodjára sem a Sportklub Fotó: László F. Csaba

A hétfő esti román bajnokik visszavágója sem tartogatott meglepetéseket a honi jégkorongbajnokságban. A Gyergyói HK ezúttal is magabiztosan ütötte ki a Sportul Studentescet, felforgatott kerettel is.

Csíkszeredában a Sportklub már az első percben mattolta Szamankovot Levin révén, aki végül mesterhármasig jutott. Mellette Szkacskov és Fodor volt még eredményes, miközben Adorján lehúzta a rolót. Galacon a 24. percig lerendezte a nyitott kérdéseket a Brassói Corona, amely eddig háromgólos előnyre tett szert, amelyet a találkozó végéig meg is tartott. Csütörtökön és pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák elleni találkozókra készül a Brassó és a Gyergyói HK, míg vasárnap a Csíkszeredai Sportklub fogadja már az újvárosiakat. Ugyanakkor vasárnap este kilencpontos rangadóra van kilátás Brassóban, ahol a Corona a Gyergyói HK-t fogadja. Utóbbi találkozó egyben román bajnoki és Román Kupa-meccs is.

Román bajnokság
Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)
Gól: Levin (1., 25., 28.), Szkacskov (17.), Fodor (53.).
Gyergyói HK – Bukaresti Sportul Studentesc 14-1 (5-0, 5-0, 4-1)
Gól: Fehér (9.), Kosza (13., 17.), Horváth (15.), Biró G. (18., 22.), Vincze G. (30.), Silló A. (32., 35.), Csiszer Á. (38.), Szabó (42.), Salamon (48.), Györfy (56.), DiDiomete (60.), illetve Sándor (60.).
Galaci VSK – Brassói Corona 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Gól: Boriszenko (9.), Kóger (20.), van Wormer (24.).Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!