Hirdetés

Négy-öt nap alatt le lehet bonyolítani a kormányváltást

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök azt mondta kedd este a TVR Info műsorában, hogy véleménye szerint a kormányváltást négy-öt nap alatt le lehet bonyolítani, ha tiszteletben tartják a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt közötti megállapodást.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Négy-öt nap alatt le lehet bonyolítani a kormányváltást
Fotó: RMDSZ

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Kelemen kifejtette, a PSD és a PNL közötti megállapodás a miniszterelnök, valamint a pénzügy-, az igazságügy-, a közlekedési, az európai beruházások és projektek minisztere, illetve a kormányfőtitkár és a kancelláriavezető lecserélését írja elő.

„Ennyit ír elő a megállapodás. Nem utal sem az RMDSZ-re, sem minisztériumokra pluszban vagy mínuszban, nem ír elő semmi mást. Ha ezt a megállapodást tiszteletben tartják, akkor a dolog nagyon egyszerű: négy-öt nap, maximum egy hét alatt le lehet bonyolítani a rotációt” – mondta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Arra a kérdésre, hogy jómaga változtatna-e valamit a megállapodáson, Kelemen Hunor tagadó választ adott. „Ez a köztük levő megállapodás. Ha ők még szeretnének valamit módosítani rajta, az lehetséges, mert nem szentírás, de én nem akarok beleszólni, semmi szükségét nem látom, hogy beleszóljak, mert ez a PNL és a PSD közötti egyezség. Nekik kell tiszteletben tartaniuk, amit 2021-ben papírra vetettek” – fogalmazott a kormányfőhelyettes.

Az RMDSZ-es miniszterekről azt mondta, tevékenységüket mind a jelenlegi, mind a leendő kormányfő ki fogja elemezni, de neki személyesen nincs semmi kifogásolnivalója velük szemben, mert „mindent megtettek, ami lehetséges”. „Fontos országos programokat, stratégiákat indítottunk el, bepótoltunk sokéves lemaradásokat, ebből a szempontból nincs semmi kifogásolnivalóm, vagy semmi lényeges. Árnyalatokról lehet beszélni, mert sokszor én is szeretném, ha a decentralizáció vagy egy reform sokkal gyorsabban haladna, de ezek nem mélyreható dolgok” – mondta a miniszterelnök-helyettes.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!