Megszűnt az EMNT udvarhelyszéki szervezete

Befejezte tevékenységét az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) udvarhelyszéki szervezete, miután még meglévő tagjai úgy látták, hogy a szervezetből kinőtt pártok, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), majd az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ), illetve azok „megélhetési politikusai” miatt helyzetük ellehetetlenült. A vádakra nem lehet érdemben válaszolni, nincs értelme ezzel foglalkozni – ezt mondta lapunknak Zakariás Zoltán, az EMSZ elnöke, parlamenti képviselő.

Asztalos Ágnes
Megszűnt az EMNT udvarhelyszéki szervezete
A képviselői iroda. Munkahelyi neheztelés Fotó: Zakariás Zoltán/Fb

Mint már beszámoltunk róla, a hétvégén közleményben adta hírül megszűnését az EMNT udvarhelyszéki szervezete. 
Többek között pártérdekek előtérbe helyezéséről, lefejezési próbálkozásokról beszélnek, illetve azzal vádolják az EMSZ-t, hogy zátonyra futtatta a szervezetet, Zakariás Zoltánt pedig többek között azzal, hogy „lenyúlta” az irodát. 
A Hargita megyei RMDSZ-listán bejutott parlamenti képviselőt arra kértük, reagáljon. Zakariás Zoltán szerint a dokumentum „annyi hazugságot és torzítást” tartalmaz, hogy igazából érdemben nem is lehet reagálni rá. 

– Az udvarhelyszéki szervezetnek évek óta alig volt tevékenysége, azzal, hogy most kimondják, hogy de facto megszűntek létezni, gyakorlatban nem történik semmi. A legfontosabb tevékenységük az állampolgársági iroda fenntartása volt, amíg a Demokrácia Központ irodahálózat és ennek finanszírozása létezett

– fogalmazott.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A politikus szerint ennek megszűnése után, amikor az EMNT udvarhelyszéki szervezete már a bérleti díjat sem tudta kifizetni, átvette a helyiséget, és ott rendezte be képviselői irodáját. Ugyanakkor az Erdélyi Magyar Szövetség udvarhelyszéki koordináló apparátusa is – akárcsak korábban – itt működik.

– A politikai közösségi tevékenység folytatólagosan fennáll

– tette hozzá Zakariás. A közelgő parlamenti választások kapcsán megtudtuk, hogy készül a folytatásra.

– Van egy megállapodásunk az RMDSZ-szel, ennek értelmében a szövetség bejutó helyet biztosít a parlamenti listáján az EMSZ-nek is. A politikai szervezet országos elnöksége úgy döntött, hogy én vagyok a jelölt

– közölte az udvarhelyszéki politikus.
Négy évvel ezelőtt még nem létezett az ún. nemzeti oldalon működő pártok fúziója, csak országos politikai szövetsége, és Zakariás Zoltán az EMNP képviseletében, RMDSZ-listán került be a parlamentbe (akárcsak a Magyar Polgári Párt részéről Kulcsár-Terza József – szerk. megj.) Idén az RMDSZ külön megállapodást kötött az EMSZ-szel és külön a Magyar Polgári Erővel. A területi rangsorolások után a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) a hónap elején véglegesíti a parlamenti listát.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!