Hirdetés

Mindenki a legjobbat győzné le

Toró Dávid favoritként nyer­te meg Szé­kely­ud­var­he­lyen az U13-as Román Kupát, a döntőig szett­vesz­te­sé­ge sem volt. Előny vagy hátrány egy torna első számú kiemeltjének lenni, tudva azt, hogy mindenki téged akar legyőzni? Erről kérdeztük György István edzőt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Mindenki a legjobbat győzné le
Toró Dávid az éremmel és a kupával. Megérdemelte Fotó: FRTM

Elképesztő teljesítménnyel hódította el a Román Kupát az elmúlt hétvégén Szé­kely­ud­var­he­lyen megrendezett U11-es és U13-as ifi asztalitenisz-tornán Toró Dávid. Az U13-asoknál az első számú kiemelt, az országos ranglistát vezető székelyudvarhelyi Toró Dávid egyből a főtáblán kezdett, és favorithoz méltóan, magabiztos játékkal, szettveszteség nélkül menetelt a döntőig, öt ellenfelét is 3–0-ra múlva felül. A vasárnapi döntőben válogatott társa, Pop Alexandru állt vele szembe, és egy pillanatig úgy tűnt, hogy a kolozsvári ISK játékosa fogja hazavinni a serleget, Pop ugyanis behúzta az első két szettet. A Székelyudvarhelyi ISK asztaliteniszezője azonban képes volt hátrányból is felállni, 0–2-ről fordítva végül 3–2-re húzta be a döntőt, elhódítva az aranyérmet és a kupát is.


Hirdetés


Hogy milyen hatással van az ellenfelekre, amikor megtudják, hogy a torna favoritja ellen kellene kiharcolniuk a továbbjutást, arról az udvarhelyi ifjú tehetség edzőjét, György Istvánt kérdeztük.

– Változó. Egyéntől, személyiségtől függő, hogy ki miként reagál az ilyen helyzetre. Egyik részük megijed, a másik részük viszont pluszambíciót kap, hiszen nincs jobb a legjobb legyőzésénél

– fogalmazott György. Hozzátette, hogy a legutóbbi, udvarhelyi tornán is több mint 200 fiú volt a sportcsarnokban, és mindegyikük Dávidot szerette volna legyőzni.
Ugyanakkor György, aki egyben a román U13-as válogatott szövetségi kapitánya is, kihangsúlyozta, hogy az első számú kiemeltség még messze nem jelent garanciát a tornagyőzelemre.

– Közhely, de a labda kerek, és nem kőbe vésett – különösen nem a korosztályos versenyzőknél –, hogy mindig a favorit, az első számú kiemelt nyeri a tornát

– mondta György István. Ettől függetlenül Toró Dávid megérdemelten lett kupagyőztes.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!