Hirdetés

Megnyitották Kusztura Sándor egyéni tárlatát Székelyudvarhelyen

Immáron negyvenöt éve, hogy először ecsetet ragadott Kusztura Sándor Baróton született, Székelyudvarhelyen élő festőművész, aki elsősorban tájképein és a székely falvak színekbe vont látképein keresztül örökíti meg a környék szépségeit. A művész többségében hargitai tájakat szemléltető tárlatát csütörtökön délután nyitották meg a székelyudvarhelyi művelődési házban.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megnyitották Kusztura Sándor egyéni tárlatát Székelyudvarhelyen
Ahol ecsetvonásokkal üzennek a Hargitáról. Kusztura Sándor tárlatmegnyitója Fotó: Pál Emil

Pál Emil

– Kusztura Sándor az életet és a természetet szereti. Lelke mélyéből tud örülni a magyar világ szépségeinek, melyeket saját stílusával kiegészítve tár a szemlélők elé – hangzott el a magyar érdemkereszttel kitüntetett művész kiállításának megnyitóján.

Pál Emil

A közel fél évszázada tevékenykedő képzőművészt Ölvedi Zsolt alpolgármester és Bartha Levente előadóművész köszöntötte méltatva a Kusztura munkáját és felelősségvállalását a székely nép felé.

– A hegyek és vizek köztisztességben állnak – emelte ki Bartha Levente, párhuzamot vonva a székelységet körülvevő természeti értékek és a Kusztura által megörökített tájértékek között. Bartha sok más mellett Kányádi Sándor szavaival intette a pályán való tevékeny megmaradásra az alkotót, mint mondta: „Ki megért és megértet, egy népet megéltet.”

A tárlatmegnyitót Zilincki Nóra Hanna klasszikus zenei etűdökkel tette meghittebbé a látogatók számára.

Pál EmilHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!