Hirdetés

Megkezdődött a nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár

Több száz gyermek jelenlétében nyitották meg a nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásárt csütörtök délelőtt az Erőss Zsolt Arénában. Az ifjúság örömmel ugrált és énekelt együtt a Tekergők kisegyüttes gyermekkoncertjén.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megkezdődött a nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár
Gyermekkoncerttel kezdődött a Csíkszeredai Könyvvásár Fotó: László F. Csaba

Csütörtök délelőtt a gyermekeket megszólító megnyitóval kezdődött el a nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár az Erőss Zsolt Arénában.

László F. Csaba

A több száz apró olvasót Zalán Tibor író, költő és Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere köszöntötte rövid beszéddel, Huzella Péter Kossuth-díjas zenész közreműködésével, majd a Tekergők kisegyüttes Égen-földön gyermekkoncertjét hallgatták és táncolták végig a legkisebbek.

László F. Csaba
A megnyitóünnepség után a vásártér színpadán és az aréna emeletén kialakított Fodor Sándor teremben elkezdődtek a gyermekkönyv-bemutatók, majd egy órakor a könyvvásár irodalmi és illusztrációs pályázatának díjkiosztójával megnyitják a Szöcskedomb gyermekbirodalmat is, amely egész hétvégén könyvek köré épített és illusztrációs foglalkozásokkal, gyermekprogramokkal várja az óvodás és kisiskolás olvasni szeretőket.

László F. Csaba
A felnőtt látogatóknak szóló megnyitót este hét órakor tartják, ahol a csíkpálfalvi születésű Ferenczes István Kossuth-díjas költő, író és Korodi Attila polgármester mond beszédet, ezt Ferenczes István kiadványának bemutatója követi. A nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár első napját André Ferenc, Horváth Benji, Kemény Zsófi és Mészáros Péter slam poetry estje zárja.

László F. Csaba



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!