Hirdetés

Meghaladta a második mérföldkövet

A második mérföldkő elérése után a legókockából épült székelykapu tervének legfeljebb 580 nap alatt kell elérnie az ötezres szavazatszámot, hogy továbbra is fennmaradjon a LEGO Ideas felületen, és lehetőség legyen arra, hogy a LEGO hivatalos építőkészletként adja ki a sepsiszentgyörgyi Kerestély Koppány által tervezett és megépített legószékelykaput.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Meghaladta a második mérföldkövet
Székelykapu legókockákból. Hivatalos építőkészlet lehet Fotó: Kerestély Zita

Három hét alatt érte el a második mérföldkövet a legókockából épült székelykapu a LEGO Ideas felületen, vagyis ennyi idő alatt gyűlt össze ezer szavazat. Azóta a szavazatok száma meghaladta az ezret, de LEGO Ideas szabályai szerint még hosszú az út a sikerig.

Mint arról korábban beszámoltunk,

a LEGO hivatalos építőkészletként adhatja ki a sepsiszentgyörgyi Kerestély Koppány által tervezett és közel ezer legókockából megépített miniatűr székelykaput,

ha sikerül tízezer szavazatot összegyűjteni a LEGO Ideas weboldalon. Ha viszont nincs elegendő támogató, akkor törlik a tervet az oldalról, ezért a beérkező szavazatok mennyiségét időintervallumokhoz, mérföldkövekhez kötötték. A legókockákból épített székelykapu már elért két mérföldkövet, ugyanis a terv regisztrálása után egy nappal száz szavazatot kapott, és az ezt követő három hétben még ezren támogatták az ötletet. A LEGO Ideas szabályai szerint ez azt jelenti, hogy további 580 napig marad fenn a terv az oldalon, és ahhoz, hogy továbbra is fennmaradjon, ez idő alatt a szavazatok számának el kell érnie az ötezret. Röviden:

legfeljebb 580 nap alatt kell ötezer szavazatnak érkeznie, hogy a terv elérje a következő mérföldkövet.

Ha meglesz az ötezer szavazat, akkor a terv még hat hónapnyi időt kap, hogy elérje a tízezres szavazati számot. Ekkor, ha minden feltételnek megfelel a terv, a LEGO szakemberei továbbfejlesztik és kiadják hivatalos építőkészletként.

A LEGO Ideas weboldalon a szavazáshoz regisztrálni kell, a terv Szekler Gate (Székelykapu) néven található meg.

Kerestély Koppány november elsején tette közzé tervét a felületen, és mostanig több mint ezerhétszázan szavaztak rá.

Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!