Mánya Szabolcs itthon folytatja

A dévai és többszörös székelyudvarhelyi kitérőt követő hároméves magyarországi portya után Mánya Szabolcs visszatér oda, ahol az egészet kezdte: Sepsiszentgyörgyre. A Sepsi SIC futsalos projektjében edző-játékosként számítanak a 34 éves maksai születésű teremlabdarúgóra.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Mánya Szabolcs itthon folytatja
Hazatér Kecskemétről a hazai futsal erőssége Fotó: ScoreGoalKecskemét

Hosszú utat járt be a 34 esztendős, maksai születésű teremlabdarúgó, Mánya Szabolcs. A néhai Sepsi Futsal alakulatában kezdte el a futsalt, a csapattal 2008-ban jutott fel az élvonalba. Egy évvel később Székelyudvarhelyre igazolt, majd újabb szentgyörgyi kitérőt követően a 2013 őszére visszatért Udvarhelyre. Ezután jött a Dévai Autobergamo, 2016 őszétől viszont ismét Székelyudvarhelyen rúgta a labdát, az utolsó idényben már edző-játékosként. Emellett az FK Székelyudvarhely U19-es csapatának edzőjeként országos bronzérmet szerzett. 2020-ban Kecskemétre igazolt, hogy három szezon, összesen 97 mérkőzés és 55 gól után új kihívások elé nézve Sepsiszentgyörgyön folytassa pályafutását. Karrierje során egy kupát és szuperkupát nyert a Dévával, két ezüstöt és egy bronzot a Sepsi Futsal csapatával, míg Udvarhelyen egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtött be. Az utolsó kecskeméti idényében épphogy lecsúszott a bajnoki bronzról.
A Sepsi SIC pénteken jelentette be, hogy a kosárlabda, a kézilabda, a birkózás, az asztalitenisz és a kerékpár mellett teremlabdarúgó-csapattal gyarapodik a klub, céljuk hogy a Kovászna megyei teremlabdarúgókra építve Háromszék fővárosa visszakerüljön a romániai futsal térképére. Ebben számítanak a hazatérő Mánya Szabolcs segítségére, aki edző-játékosként segíti a zöld-fehérek törekvéseit.
A háromszéki sportolóra a Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított futsalválogatottnál is számítanak, ahol Mánya pályaedző és játékos is egyben, a cél pedig kijutni a jövő évi világbajnokságra.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!