Hirdetés

Elbúcsúzott a kupától az FK Székelyudvarhely

Négy székelyföldi csapatból három elbúcsúzott a teremlabdarúgó Román Kupa további küzdelmeitől. Vasárnap a Temesvári CFR a bajnoki összecsapás után a kupában is jobbnak bizonyult az FK Székelyudvarhelynél. 

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elbúcsúzott a kupától az FK Székelyudvarhely
A temesváriak a kupaporondon is jobbnak bizonyultak Fotó: Hodgyai István

A hétvégén négy székelyföldi csapat részvételével kezdődtek meg a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntői. Szombaton a Marosvásárhelyi VSK a Mausoleul Mărăşeşti otthonában 5-1-re kikapott, vasárnap délben pedig az Inter Gyergyó a Sepsi-SIC csapatát fogadta, a találkozón kijött a papírforma: a háromszékiek jutottak a legjobb négy közé.
Két hete a Temesvári CFR elvitte a bajnoki pontokat Udvarhelyről, megfosztva ezzel a tavalyi ezüstérmest, hogy megismételje ezt a teljesítményt. Vasárnap kora este az FK – házigazdaként – a kupában vigasztalódhatott, ám a bánsági együttes ebbe is beleszólt. Az udvarhelyiek derekasan küzdöttek, de ezúttal sem találtak fogást a vendégeken. A bánságiak kétgólos előnyt dolgoztak ki a szünetig, Hadnagy a 30. percben szépített, izgalmassá téve a végjátékot. Mindkét részről egy-egy gól fokozta az izgalmakat, de a mérkőzés a temesváriak győzelmével és továbbjutásával ért véget.
A negyeddöntők kedden a Dévai VSK – Galaci United találkozóval zárulnak.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntők:
Mausoleul Mărăşeşti – Marosvásárhelyi VSK 5-1 (1-0)
Inter Gyergyó – Sepsi-SIC 1-3 (1-2) 
FK Székelyudvarhely – Temesvári CFR 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Hadnagy (29.), Miklós (40.), illetve Gustavo (2.), Toader (17.), Wellington (38.)
Kedd, 17.30: Dévai VSK – Galaci UnitedHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!