Hirdetés

Balánbánya a megyei teremlabdarúgó-bajnok

A Balánbányai Bányász nyerte a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) által Csíkszentsimonban szervezett 2024-es megyei futsaldöntőt. A mai turnéval véget ért a teremfoci, ugyanis egy-két héten belül a csapatok elkezdik a tavaszi menetelést a Hargita megyei negyedik és ötödik ligákban. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Balánbánya a megyei teremlabdarúgó-bajnok
A Csíkszentsimonban szervezett futsaldöntővel véget ért a téli teremlabdarúgó-bajnokság. Hamarosan kezdődnek a nagypályás mérkőzések Fotó: Vlaicu Lajos

A Hargita megyei futsalturné 2024-es végső döntőjét szombaton, a csíkszentsimoni sportcsarnokban szervezték, hat csapat részvételével. A legutóbbi hétvégi formáját sikerült megőrizze a balánbányai csapat, így ők nyerték meg az idei futsaldöntőt. A tavalyi győztes FK Csíkszentsimon csapata a kisdöntőt kiütéssel húzta be. 
A Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület által szervezett bajnokság lebonyolítása hasonlított a korábbi, HMLE által szervezett bajnokságokhoz. 
A csapatokat ezúttal is, mint a korábbi térségi turnék többségénél – a hat csapatot – két csoportba sorolták. Az A csoportban a házigazda FK Csíkszentsimon, a turné címvédője, az Inter Gyergyó 2-es csapata és az IPSE Székelyudvarhely játszott. A B csoportba a Homoródalmás SE, a Balánbányai Bányász és a Csíkcsicsói Ezüstfenyő került. A hétvégén Csíkszentsimonban szervezett futsaldöntővel véget értek a 2024-es Hargita megyei negyedik és ötödik ligás csapatoknak szervezett teremturnék, ugyanis egy-két héten belül elkezdődnek a nagypályás labdarúgó-bajnokságok. 

Vlaicu Lajos

A futsalturné eredményei 

Csoportkör: 
FK Csíkszentsimon – Inter Gyergyó 2-es csapata 5–1
Homoródalmás SE – Balánbányai Bányász 2–5
IPSE Székelyudvarhely – FK Csíkszentsimon 3–1
Csíkcsicsói Ezüstfenyő – Homoródalmás SE 2–2
Inter Gyergyó 2-es csapata – IPSE Székelyudvarhely 2–3
Balánbányai Bányász – Csíkcsicsói Ezüstfenyő 4–1
Helyosztó: 
Inter Gyergyó 2-es csapata – Csíkcsicsói Ezüstfenyő 5–2
Elődöntő:
IPSE Székelyudvarhely – Homoródalmás SE 5–6
Balánbányai Bányász – FK Csíkszentsimon 6–4
Kisdöntő: 
IPSE Székelyudvarhely – Csíkszentsimon 3–13
Döntő: 
Homoródalmás SE – Balánbányai Bányász 2–6


 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!