Hirdetés

Legyünk partnerek saját gyermekeinkkel

Körülöttünk forog a világ! – hirdette szombat délben a csíkszeredai Városi Művelődési Ház előtti téren azok a szép számban összegyűlt szülők és gyermekeik, akik csatlakoztak a Gyermeket a magasba mozgalomhoz. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet: szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Legyünk partnerek saját gyermekeinkkel
A rendezvény célja, hogy mindig és mindenhol kiemeljék a gyermekek jelentőségét Fotó: László F. Csaba

„Körülöttünk forog a világ!” mottóval szerveztek flashmobot szombat délben Csíkszeredában, a Városi Művelődési Ház előtti téren, melyet a magyarországi Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezett, Csíkszeredába a Csíki Anyák Egyesülete hozta el. A rendezvényen Bodor Réka tartott ciróka-maróka mondókázást a kicsiknek és szüleiknek, majd 12 órakor minden egybegyűlt csatlakozott a Gyereket a magasba! mozgalomhoz. Ez egy rekordkísérlet, melyhez a Csíki Anyák Egyesületének tagjai és gyermekeik már hatodik éve minden alkalommal csatlakoznak, a cél, hogy egy időben minél többen emeljék magasba gyermekeiket.

László F. Csaba

A kezdeményezés Magyarországról indult, és több mint negyven város lakói csatlakoztak hozzá. Az előző években élőben jelentkeztek be a résztvevők egy platformra, hogy láthassák a többi szülőt és gyermeket is, aki a mozgalomhoz csatlakozott, de ez a mozzanat idén elmaradt.

– A rendezvény célja, hogy mindig és mindenhol kiemeljük a gyermekek jelentőségét a hétköznapi rohanásban, hogy vigyázzunk a gyermekekre, figyeljünk rájuk és fejlődésükre, a megfelelő szakemberekhez forduljunk, amikor szükséges. A szülőknek a gyermek mindennap egy kincs és boldog kiegészítő a hétköznapok szürkeségében, miközben rengeteg kihívás elé is állít, de valószínű, hogy annak idején mi is ugyanígy tettünk szüleinkkel. Fontos, hogy partnerek maradjunk saját gyermekeinkkel – mondta el Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke.

László F. Csaba



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!