Hirdetés

Munkagépek vetélkedője

Huszonöt traktoros vonult fel Csíkszentkirály utcáin szombat délelőtt, úti céljuk a Csíkszentkirálytól négy kilométere található Bakalja volt. A Folk Csűr Egyesület szervezésében idén második alkalommal szervezték meg a traktorosok vetélkedőjét.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Munkagépek vetélkedője
Munkagépek felvonulása a II. Traktoros találkozón Fotó: Vlaicu Lajos

A  Folk Csűr Egyesület második alkalommal szervezte meg szombaton a traktoros találkozót, amely egyben a helyi gazdák közösségépítő napja. A huszonöt felvonuló traktoros Csíkszentkirályról az alcsíki településhez tartozó, az erdő lábánál található Bakaljára érkezett.
A felvonulás után a résztvevők csapatokba szerveződve a mezőgazdasággal kapcsolatos Ki mit tud? vetélkedőn vettek részt, amely jó hangulatban zajlott. A kellemes időjárás több helyi családot is a helyszínre csalogatott. A nap csúcspontja a traktoros ügyességi verseny volt, amelyre közel húsz traktorista nevezett be. A hétköznapokon a mezei munkában használt járművekkel ezúttal szlalomozni és vontatni kellett, persze figyelembe vették, hogy mennyi idő alatt teljesítik a traktoristák a kitűzött feladatokat.

Az esemény házigazdája, ifj. Gábor Dénes megjegyezte, a szombati napot megelőzően tartották a megnyitót helyi és környékbeli néptánccsoportok fellépésével, majd hajnalig tartó táncházban melegíthettek a másnapi megmérettetésre.

A traktoros eseménnyel elkezdődött a tanyasi környezetben a tematikus hétvégék sorozata, a forró nyári hétvégéken a továbbiakban is számíthatunk népzenére és néptáncra, illetve az immár hagyományossá vált kaszálókalákára is várják az érdeklődőket. 

Munkagépek vetélkedője





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!