Hirdetés

Szentegyháza önkéntes tűzoltói nyertek 

Szentegyháza tűzoltócsapata nyerte a Csíkszentmártonban tartott Hargita megyei önkéntestűzoltó-versenyt. Tizennégy munkáját önkéntesen végző tűzoltócsapat mérte össze tudását, ügyességét és gyorsaságát szombaton. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szentegyháza önkéntes tűzoltói nyertek 
Tizennégy önkéntestűzoltó-csapat versenyzett egymással. A házigazda Csíkszentmárton volt Fotó: Vlaicu Lajos

Csíkszentmárton adott otthon a Hargita megyei önkéntestűzoltó-versenynek, amelyre tizennégy tűzoltócsapat jelentkezett. Gergely Attila, a csíkszentmártoni önkéntes tűzoltók parancsnoka elmondta, a megyei önkéntes és céges tűzoltók versenyét is szombaton tartották. A szombati nap győztes csapata indulási jogot szerzett a soron következő nyári megyeközi önkéntestűzoltó-versenyre. A részt vevő tizennégy csapatból tizenkettő önkéntes csapat. 
– Csapatonként tíz tűzoltó versenyez egymással, ahol a próbák során az idő, az ügyesség és a precizitás egyaránt fontos. Hiba esetén kizárják a csapatot a futamból, hiszen bevetéskor sem hibázhatnak a tűzoltók – tette hozzá az önkéntes tűzoltóparancsnok. Kiemelte: megtiszteltetés számukra, hogy a tavalyhoz hasonlóan, idén is a csíkszentmártoniak lehettek a házigazdái az egész napos versenynek. Ez számukra visszajelzés-értékű, hogy megfeleltek a körülmények és jó házigazdának bizonyultak. 
Ilyenkor a kapcsolatápolás és új barátságok kialakulása legalább annyira fontos, mint az, hogy a települések önkéntes tűzoltócsapatai jól szereplejenek a versenyen. 

Szentegyháza önkéntes tűzoltói nyertek 

A nap végén a rangsor a következőképpen alakult: az első helyen Szentegyháza végzett, második Tusnádfürdő, harmadik pedig Csíkszentgyörgy. A szentegyházi önkéntes tűzoltók csapata az első helyezéssel egyben kivívta az indulás jogát a megyeközi önkéntestűzoltó-versenyre. A házigazda Csíkszentmárton tűzoltói ezúttal a negyedik helyen végeztek.
Szentegyháza önkéntes tűzoltói nyertek 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!