Hirdetés

Fuss NEKI! Csík: 1200-an álltak rajthoz szombaton

Harmadik alkalommal szervezett adománygyűjtő akciót csíkszeredai és környékbeli civil szervezetek számára a The House Egyesület. A Fuss NEKI! Csík elnevezésű projekt fő programpontját szombaton rendezték. A cél idén is változatlan: a szükséges pénzalap előteremtésével segíteni szeretnék a csíki régióban tevékenykedő civil szervezetek közösségi projektjeit, kezdeményezéseit.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Fuss NEKI! Csík: 1200-an álltak rajthoz szombaton
Rajtolnak a nagykövetek. Több mint 1200-an gyalogoltak, futottak, kerékpároztak Fotó: Kovács Andrea

Az idei Fuss NEKI! Csík mozgalomra harminc civil szervezet nevezte be közösségi projektjeit, ezek támogatására 591 nagykövet jelentkezett, de vannak köztük családok, csapatok, osztályközösségek is, így összesen több mint 1200-an álltak rajthoz szombat délelőtt a csíkszeredai Szabadság téren, közölte érdeklődésünkre Simó Réka projektvezető. A nagykövetek által magánszemélyek és vállalatok is hozzájárulhattak a képviselt célok megvalósításához fix vagy kilométerenkénti adományozással.

A nagykövetek szombaton kora délelőttől érkeztek, a közös bemelegítést követően tizenegy órakor indultak neki a vállalt távok teljesítésének kerékpáron, futva vagy gyalogosan. A futók 1, 5 és 10, míg a kerékpárosok 5, 10 és 20 kilométeres távok közül választhattak, de egyénileg bárki vállalhatott többet vagy kevesebbet is.

Fuss NEKI! Csík: 1200-an álltak rajthoz szombaton

A szombati eseményen a harminc szervezet a Szabadság téren felállított standokon mutatta be tevékenységét és az általuk támogatásra javasolt kezdeményezéseket. A nagyköveteket még június 3-ig lehet támogatni a Fuss NEKI! Csík honlapján, de ezt akár a futás napján, a helyszínen található standoknál is megtehették. Simó Réka kiemelte: célösszegük 594 ezer lej, de szeretnének akár egymillió lejt is összegyűjteni.

Amíg a nagykövetek gyalogoltak, futottak, bicikliztek, a szervezők kiegészítő programokkal is készültek, a gyermekeket társasjátékozás, kifestőzés, angol nyelvű foglalkozás, ügyességi játékok, zenés foglalkozások várták.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!