Hirdetés

Kupameccsre készül a Vasas Femina

Ma 15 órától a Vasas Femina – Bukaresti Rapid találkozóval zárul a női labdarúgó Román Kupa csoportkörének első fordulója. Az ud­var­he­lyi­ek szombaton egy megsemmisítő, 15–0 arányú győzelemmel hangoltak a mai kupameccsre, és élre álltak a másodosztályos bajnokságban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Kupameccsre készül a Vasas Femina
Edzésben az udvarhelyi női labdarúgók. Kisiklatnák a Rapidot Fotó: Szász Csaba

Már a múlt hét szerdáján elkezdődött a női lab­da­rúgó Román Kupa csoportköre, a 12 csapatos megmérettetésben egy kivételével minden mérkőzést lejátszottak már, egyedül a Vasas Femina – Bukaresti Rapid találkozót ütemezték át a mai napra. A két, egyenként négy élvonalbeli gárdát felvonultató A és B csoporttal párhuzamosan a Vasas Femina az alsóbb osztályban szereplő együttesek C jelű kvartettjében kapott helyet. Mivel a szabályok szerint a jobban rangsorolt együttes a pályaválasztó, így az udvarhelyi gárda mindhárom csoportmérkőzését hazai környezetben játszhatja le. A múlt heti nyitófordulóban a Craiovai Universitatea 4–0-ra győzött a Nagyváradi Athletic otthonában, a Vasas – Rapid összecsapást a vendégek kérésére elhalasztották, a találkozót ma délután 3 órától rendezik a sétatéri stadionban.


Hirdetés


A Vasas igencsak jó perióduson megy keresztül, tavaly szeptember 10-e óta veretlen, télen komoly kereterősítésen ment át, idei három mérkőzését ugyanannyi győzelemmel és 28–1-es összesített gólaránnyal abszolválta, legutóbb szombaton 15–0 arányban hengerelt a Nicu Gane Fălticeni vendéglátójaként. Ráadásul a korábbi éllovas Románvásár hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Galaci Oţelul ellen, így 12 forduló után a Vasas átvette a bajnokság vezetését.

– Ma egy jóval keményebb ellenféllel küzdünk meg

– figyelmeztetett a hétvégi gólzáporos győzelmet követően Vágó Attila, az udvarhelyiek vezetőedzője. Az anyaországi mester nem titkolt célja, hogy a Vasas megnyerje a csoportját, ami elődöntőt jelent az udvarhelyi klub számára.
Igaz, a Bukaresti Rapid egy szinttel lejjebb játszik, ott viszont remekel, nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a harmadosztály 4-es csoportját, ahol a Concordia Chiajna, a Chindia Târgovişte, az FC Voluntari és a Dinamo társaságában küzd a feljutásért. Ennek ellenére a mai összecsapásnak egyértelműen a Vasas a favoritja.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!