Újra Barótra vándorolt a serleg

A baróti Dream Team csapata hódította el a III. Amadé Kupát, míg a második alkalommal megszervezett Női Labdarúgó Amadé Kupa győztese a Secler Girls csapata lett az elmúlt hétvégén Madéfalván.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újra Barótra vándorolt a serleg
A Dream Team zsinórban másodszor nyerte a tornát Fotó: Amadé Kupa

Madéfalván, a Sicu­licidium emlékmű szomszédságában található Amadé panziónál tartották a tizenhat csapatot felvonultató Amadé Kupával díjazott labdarúgótornát, a megmérettetésen összesen tizenhat férfi és hat női csapat vett részt. A férfiaknál négy négyfős csoportból az első kettő jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, míg  a lányoknál két háromfős csoportban játszottak.
A kétnapos torna hangulatosra sikerült. Az elsősorban amatőr játékosoknak meghirdetett bajnokságon a csapatok jó része a versenyszabályzat adta lehetőséget megragadta és alkalmanként egy-egy, a profi sport világában ismert játékost is elhívott magával, erősítve a bajnokság színvonalát. Szombaton a csoportmérkőzések zajlottak, majd vasárnap a nőknél és férfiaknál egyaránt az egyenes kieséses szakasz és a döntők következtek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mihály Attila (Misu) az esemény egyik főszervezője kifejtette: a csapatok a tornán elsősorban meghívásos alapon vehetnek részt.

– Igyekszünk évről évre egyre színvonalasabb bajnokságot szervezni, éppen ezért Hargita megyéből kitekintünk és a szomszédos Kovászna megyéből is hívunk csapatokat

– jegyezte meg a szervező.
A Dream Team csapata címvédőként érkezett a tornára és kiegyensúlyozott játékkal ismét elhódította az Amadé Kupa vendégserlegét.
A panzió műgyepes pályáján azok a csapatok, amelyek éppen nem játszottak, kivetítőn követhették az Eb mérkőzéseit. A meccsek ideje alatt készült az ebéd, majd este, aki még bírta szuflával, az esti buliból is kivehette a részét.
A dobogósok. Nők: 1. Secler Girls, 2. Sepsi OSK, 3.  Madéfalva. Férfiak: 1. Baróti Dream Team, 2. Gyergyóremetei Kereszthegy, 3. IKÚ (Mikóújfalu).



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!