Hirdetés

Közösségkovácsoló imahét

Ökumenikus imahét zajlik a héten Székelyudvarhelyen. Városszerte két nagy körben tartják a rendezvényt, amelynek idén Szeresd az Urat, a Te Istenedet és felebarátodat, mint magadat (Lk 10:27) a mottója.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc

A rendezvény során a különböző felekeze­tek templomaiban más-más felekezethez tartozó lelkész hirdeti Isten igéjét egy héten át. Simó Sándor, a Székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkésze elmondta, hagyománya van a január végi imahétnek a belvárosban, amely során nemcsak egymáshoz közelednek a különböző felekezetekhez tartozó hívek, hanem egyfajta összekovácsoló hatása is van a rendezvénynek.

– Tapasztalataink szerint az imahetek mindig megmozgatják a híveket, és az adott templomot is saját gyülekezetük tagjai mellett sokan felkeresik

– mondta.


Hirdetés


A rendezvény hétfőn, a Barátok templomában kezdődött, ahol Pitó Zsolt református lelkipásztor hirdette az igét, kedden az unitárius templomban Olasz Béla római katolikus segédlelkész prédikált, szerdán Simó Sándor unitárius lelkészt hallgathatták a belvárosi református templomban, tegnap a Szent Miklós római katolikus templomban Kelemen Szabolcs unitárius lelkész végzett szolgálatot, holnap szintén az unitárius templomban Soós Tímea-Zsuzsanna, szombaton pedig a belvárosi református templomban P. Csáki Ferenc Fülöp OFM, ferences szerzetes, segédlelkész szól a hívekhez. Az ökumenikus imahét vasárnap, január 28-án ér véget, ekkor már minden felekezet a saját templomába tér vissza.

– Mindennap, az ökumenikus istentiszteleteket követően egy-egy beszélgetést tartanak a lelkészek, amelyek azért is fontosak, mert így jobban megismerjük egymást, egymás problémáit, nehézségeit és segíteni is tudunk egymáson

– fogalmazott Simó Sándor lelkész. 
Az ökumenikus istentiszteletek délután 6 órától kezdődnek a belvárosi templomokban. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!