Hirdetés

Korszerűsítik a csíkszeredai Hősök utcát

A csíkszeredai Hősök utca fontos szerepet játszik a Brassói út és városközpont összekötésében, ezért korszerűsíti a helyi önkormányzat. A jégcsarnok mellett húzódó utcának – 115 méteres szakaszon – új alapot öntenek, újraaszfaltozzák, miközben az esővíz-elvezető rendszer karbantartását is elvégzik – hangzott el tegnap délelőtt sajtótájékoztatón.

Adorján Zsófia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Korszerűsítik a csíkszeredai Hősök utcát
Újabb parkolóhelyeket is kialakítanak Fotó: László F. Csaba Fotó: László F. Csaba

A Hősök utca korszerűsítéséről tegnap délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatót a csíkszeredai önkormányzat. Bors Béla alpolgármester elmondta: az ING Service Kft. kivitelező cég, ha az időjárás is kedvező lesz, október végéig fogja befejezni a munkát. A Hősök utca jégpálya mellett húzódó 115 méteres szakaszát teljesen megújítják egészen a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság székházáig.
– Felhívjuk valamennyi jégkorongszerető figyelmét, hogy a következő két-három hétben a hokimérkőzések alatt a parkolást máshol oldják meg, mivel itt munkaterület lesz, ahol az építőmunkások dolgozni fognak. A Hősök utca korszerűsítésénél elég komoly problémával szembesültünk: az esővíz-elvezető rendszer nagyon rossz állapotban volt. Folyamatosan állt a víz, ezzel is rontva az aszfalt állapotát. Az esővíz-elvezető rendszer 65 méteres szakaszon igényelt karbantartást, ezt követi az alapozás, majd az aszfaltozási munkálat – taglalta a munkafolyamatokat Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

László F. Csaba
Hozzátette: bármennyire is szeretnék a jégpálya körül is rendbe tenni a járdát és a környékét, nem avatkozhatnak be, mert az a terület a sportminisztérium fennhatósága alá tartozik. Továbbá hangsúlyozta, azért is fontos felújítani ezt az útszakaszt, mert ezen keresztül lehet majd könnyebben kijutni a Brassói útra.
Bors Béla ugyanakkor kiegészítésként elmondta: új parkolóhelyeket alakítanak ki. Elsősorban a környéken lakóknak tartanak fenn tíz új parkolóhelyet a Top sofőriskola szomszédságában. Kiemelte: jövő tavasszal fogják itt folytatni a közvilágítás bővítését, huszonegy villanyoszlopot szerelnek fel ezen az útszakaszon.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!