Kommunikációs képzés Brüsszelben: fiatal újságírók és egyetemisták jelentkezését várják

Az Európai Bizottság idén is meghirdeti Youth4Regions programját, amelyre pályakezdő újságírók és újságírói képzésben részt vevő egyetemisták jelentkezését várják július 10-ig. A Youth4Regions az Európai Unió és az európai régiók közötti kapcsolatépítés ösztönzésére létrejött program. Célja az EU regionális politikájának megismertetése, valamint a fiatal újságírók részvételével egy megbízható kommunikációs hálózat gyarapítása a regionális térségek támogatási projektjei érdekében – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Kommunikációs képzés Brüsszelben: fiatal újságírók és egyetemisták jelentkezését várják
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A képzéseken részt vevők az Európai Unió intézményeinél szereznek majd munkatapasztalatot, ahol a projektek helyi térségekben történő kommunikálásában is szerepet kapnak. A pályázatra jelentkezni a következő feltételek betöltésével lehet: 18 és 30 év közötti életkor, újságírói végzettség és/vagy munkatapasztalat (legfeljebb 2 év tapasztalat), érdeklődés az EU és a kohéziós politika tevékenysége iránt.

A programban való részvétel a következőket kínálja:

  • részvételi lehetőség az újságírásról és az EU kohéziós politikájáról szóló képzéseken;
  • együttműködés neves újságírókkal; közös munka elismert újságíró mentorokkal;
  • látogatás az európai ügyekkel foglalkozó médiaközpontban és az EU intézményeiben. 

A szállás, étkezés és utazás költségeit az Európai Bizottság fedezi.

A képzést október 7–13. között tartják, jelentkezni július 10-ig lehet, ezen a linken.

A Régiók és Városok Európai Hetén az eddigi években sikeresen részt vevő Hargita Megye Tanácsa jelentkezésre biztatja a térség pályakezdő újságíróit és az egyetemistákat, ugyanakkor kérdéseiket, észrevételeiket várják az info@hargitamegye.ro címre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!