Hirdetés

Ködös reggelen viharos a szél

Hargita megyében 200 méter, sőt, helyenként 50 méter alá csökken a látótávolság a köd miatt, és jegesedéssel is számolni kell, ezért 11 óráig sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben – közölte lapunkkal csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése alapján a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Ködös reggelen viharos a szél
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A figyelmeztetés többek közt Csíkszeredára, Maroshévízre, Gyergyószentmiklósra, Gyergyóditróra és környékükre érvényes. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az Agerpres hírügynökség által szemlézett közleménye szerint ködös, illetve szeles csütörtökre ébrednek Erdély, a Bánság, Máramaros és Moldva számos településének lakói is.
Suceava és Neamţ megye hegyvidékein 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel fúj a szél. Erős a légmozgás Krassó-Szörény és Arad megyében is, ahol a széllökések elérik az 55-70 kilométeres óránkénti sebességet.

Csütörtök délig Szeben megyében 55-65 km/órás szélre kell számítani; Máramaros és Beszterce-Naszód megye hegyvidékein kora délutánig a 90-100 km/órás szél hófúvásokat indíthat – figyelmeztetnek a meteorológusok.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!