Hirdetés

Kisváros nagy festőkkel

Rendhagyó tárlatvezetéssel várják a látogatókat ma a Spanyár Pál-kiállításra, a szé­kely­ud­var­he­lyi Kossuth Lajos utcai Képtárba.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kisváros nagy festőkkel
Önarckép

Spanyár Pál születésének 150. évfordulója alkalmából januárban nyílt kiállítás a szé­kely­ud­var­he­lyi Haáz Rezső Múze­um­ban. A képzőművész-rajz­tanár munkásságának emléket állító tárlat szakmai vezetéssel egybekötött megtekintésére hívják az érdeklődőket ma a Kossuth Lajos utcai Képtárba. Lőrincz Ildikó művészettörténész a kiállított művek bemutatása mellett bevezeti az érdeklődőket a székelyudvarhelyi kisváros képzőművészeti életének 100–120 évvel ezelőtti történetébe. 
A múlt század elejének székelyudvarhelyi képzőművészeti múltja jórészt feledésbe merült, erről, valamint a kisváros egykori rajztanárairól összefoglaló művek, monográfiák nem születtek, holott képzőművészeti eseményekben is gazdag időszak zajlott egészen a második világháborúig.
A Haáz Rezső Múzeum 2021-ben szervezett Haáz Ferenc Rezső festészeti kiállítása, illetve a mostani Spanyár Pál-tárlat jelzi az akkori­ban Székelyudvarhelyen zajló értékes képzőművészeti tevékenység létezését.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!