Hirdetés

Késve, de elindult

Több mint 700 gyermek részesül a kormány Meleg ebéd programjában Gyer­gyó­re­me­tén. A nagyközségben ettől a héttől indult el a program, amelynek keretében kétfogásos, a helyi közösségi konyhákban készült ebédet fogyaszthatnak el az óvodások és iskolások.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Késve, de elindult
Napi egy meleg ebéd, iskolaidőben Fotó: Fráter György Általános Iskola

Jelentős csúszással indult a kísérleti program: a remetei Fráter György Általános Iskola esetében az is késleltette a folyamatot, hogy hibásan jelent meg az intézmény neve a listán, ezt előbb orvosolni kellett. Román Sándor igazgató elmondása szerint felkészülési időszak előzte meg a program indulását, az egyforma evőeszközök beszerzésétől az osztályok beosztásáig és a közösségi házba való kíséréséig sok minden kellett ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a megvalósítás.

– Szülői értekezleteket is tartottunk a témában, tájékoztató jelleggel; a három hétre előre betervezett menü kalóriatáblázatát orvos hagyja jóvá. Igyekszünk minden előírásnak megfelelni

– fogalmazott érdeklődésünkre Román Sándor, a Fráter György Általános Iskola igazgatója.


Hirdetés


Hozzátette: az óvodák min­de­gyike rendelkezik konyhával és étkezővel, így a 250 óvodáskorú gyermek helyben fogyaszthatja el az ebédet, az iskolások – előkészítőtől nyolcadik osztályig – a közösségi házak ebédlőjébe mennek, beosztás szerint. 
Amint arról korábban beszámoltunk, a megfelelő infrastruktúra megléte, valamint a szülők részéről érkező igényre válaszolva a gyergyóremetei önkormányzat több évig működtetett közétkeztetési programot, amelynek legfontosabb célja az volt, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára biztosítsanak meleg ételt. 
Hargita megyében nyolc tanintézet – a gyergyószentmiklósi Vaskertes és Kós Károly általános iskolák, a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola és a Marin Preda Gimnázium, a nagygalambfalvi Kányádi Sándor Általános Iskola, a maroshévízi Miron Cristea Általános Iskola, a tölgyesi általános iskola és a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola – kapcsolódott be a kormány Meleg ebéd programjába.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!