Hirdetés

Keményen büntettek a tengerpartiak

dénybeli leggyengébb teljesítményét nyújtva, súlyos vereséggel zárta a Konstancai VSK elleni szombati bajnokiját a Székelyudvarhelyi VSK felnőtt kézilabdacsapata. Sipos Lóránt vezetőedző reméli, hogy a következő találkozón már más csapatot láthatunk a pályán.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Keményen büntettek a tengerpartiak
Gólgyártásban jól kezdett Milosevics, de a folytatás elmaradt Fotó: Hodgyai István

Az udvarhelyi sportcsarnokban uralkodó kö­rülményekre panaszkodott a férfi kézilabda Bölények Ligája 13., az odavágók utolsó fordulójában Székelyudvarhelyre érkező Konstancai VSK stábja. A bajnokság második helyén álló tengerpartiak a gyenge fényerőt és az alacsony hőmérsékletet kifogásolták, de végül vállalták a mérkőzést.
Az udvarhelyiek jól kezdtek, az első negyedórában tudták tartani a lépést és az 1-2 gólos különbséget a múlt idény bronzérmesével, főleg a VSK montenegrói idegenlégiósának, Vuk Milosevicsnek ment jól a gólgyártás. A kissé görcsösen játszó hazaiaknál ezt követően kezdtek előjönni a hibák és pontatlanságok, a vendégek kihasználták ezt, és a félidőre öt gólra növelték előnyüket. (13–18)
A második játékrészben hat perc kellett az első udvarhelyi gólhoz, miközben Konstanca percenként szórta a gólokat, és úgy tűnt, hogy különösebb erőfeszítés nélkül tudja tartani a tempót. A vendégek edzője meg is forgatta a kispadot, minden játékosának lehetőséget adva, a különbség pedig folyamatosan nőtt, végül Konstanca magabiztosan nyerte a találkozót.
– Nincs mentségünk, nagyon gyenge játékot mutattak a fiúk. Csalódott vagyok, mert olyan hibákat követtünk el, melyek nem megengedhetők ezen a szinten. Nagyon remélem, hogy ezen mihamarabb változtatni tudunk, mert egy igen fontos mérkőzés vár ránk – értékelte a meccset Sipos Lóránt. 
Ferenczi Botond elnézést kért, amiért nem tudták jobb játékkal kiszolgálni az udvarhelyi közönséget. 
– Ennél többet érdemelnek. Remélem, hogy szombaton a Bákó ellen feledtetni tudjuk ezt a mérkőzést - fogalmazott a VSK négy gólt szerző átlövője.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája

A 13. forduló eredményei: Temesvári Poli – Bákói VSK 35–35, Nagyváradi VSK – Nagybányai Minaur 22–25, VSK Székelyudvarhely – Konstancai VSK 23–36, HC Bodzavásár – CSU Suceava 24–23, VSK Focșani – VSK Vaslui 29–29, Bukaresti Dinamo – Tordai Potaissa 43–27. A Bukaresti Steaua – Bukaresti CSM meccset ma 17.30-tól játsszák
Az állás: 1. Dinamo 39 p., 2. Konstanca 31 p., 3. Minaur 30 p., 4. Bukaresti CSM 27 p., 5. Focșani 23 p., 6. Steaua 19 p., 7. Potaissa 19 p., 8. Bákó 17 p., 9. Bodzavásár 16 p., 10. Suceava 14 p., 11. Vaslui 13 p., 12. Temesvári Poli 10 p., 13. Székelyudvarhely 3 p., 14. Nagyvárad 0 p.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!