Hirdetés

Jelentős anyagi kár keletkezett egy korondi pizzázóban

Jelentős anyagi kárt okozott péntek hajnalban a tűz egy korondi pizzázóban, amelynek leégett a tetőszerkezete és konyhája, a kár értékét húszezer lejre becsülik a hivatásos tűzoltók – közölte lapunkkal a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jelentős anyagi kár keletkezett egy korondi pizzázóban
Mintegy húsz négyzetméteres felületen sérült meg a tetőszerkezet Fotó: Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

A közlemény szerint péntek éjjel, 2:40 körül értesítették a hivatásos tűzoltókat, hogy tűz keletkezett Korondon egy pizzázóban. A helyszínre a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók két szerkocsival szálltak ki. Amikor megérkeztek, azt tapasztalták, hogy égett a vendéglő konyhája és az épület tetőszerkezete nagyjából húsz négyzetméteres felületen, és fennállt a veszélye, hogy a tűz átterjed a teljes épületre. A lángok eloltásában a korondi önkéntes tűzoltók is segítettek, így hajnali 4:20-kor sikerült teljesen eloltaniuk a tüzet.

Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség
A tűzeset bejelentésétől számított, bő másfél óra után már eloltották a tüzet

Szerencsére nem történt személyi sérülés. A tűz következtében leégtek a fából készült szerkezeti elemek és a tető, nagyjából húsz négyzetméteres felületen, valamint a konyha bútorzata, a gyorsétterem egyik főzőberendezése és egy hűtőszekrény, amelynek anyagi értéke körülbelül húszezer lejre becsülhető. A közlemény szerint ugyanakkor a tűzoltók a több mint 200 000 lejre becsült javakat megmentették azzal, hogy időben közbeléptek. A tüzet feltehetően egy felügyelet nélkül hagyott vagy túlmelegedett főzőberendezés (fritőz) okozta – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!