Hirdetés

Útkorszerűsítés Farkaslaka községben

Utcákat korszerűsítenek Farkaslaka községben. Jelenleg Székelypálfalván zajlik a munka, jövőre azonban a község további öt településén is aszfalt kerülhet a még köves utcákra.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Útkorszerűsítés Farkaslaka községben
Pálfalvi utcakép. Régóta várnak a község lakói erre a beruházásra Fotó: Hadnagy Éva

Több pályázata is kedvező elbírálásban részesült Farkaslaka községnek az Anghel Saligny program keretében, így számos utca korszerűsítése valósulhat meg több településén. Székelypálfalva és Firtosváralja utcáinak aszfaltozására közel nyolcmillió lejes támogatást nyertek el áfával együtt. A két településen az utcák hossza több mint öt kilométert tesznek ki. Ezeket fogják leaszfaltozni.

Hadnagy Éva

A korszerűsítési munkálatok már júliusban el is kezdődtek Székelypálfalván, és jó ütemben haladnak, Váralján jövő tavasszal kezdik meg a munkát. Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere elmondta, támfalakat és födött vízelvezető árkokat alakítottak ki az elmúlt időszakban, napokon belül pedig az út alapozásának látnak neki.

 – Ezt a projektet hamarabb elkezdtük, a közbeszerzési eljárást korábban lebonyolítottuk, így a nyár közepén elkezdődhetett a munka. Már több mint egy kilométer fedett sánc elkészült, jövő héten pedig kezdik az útalapozást – ismertette az elöljáró. Hozzátette, azért Székelypálfalván kezdték meg az építkezést, mert ott több utca van, mint Váralján. A község ezen két településén mindeddig egyáltalán nem volt aszfaltozott út, most van folyamatban a településeket átszelő megyei út korszerűsítése is.

Hadnagy Éva

A másik sikeres projektnek köszönhetően Farkaslaka, Székelyszentlélek, Bogárfalva és Nyikómalomfalva eddig még le nem aszfaltozott utcáit fogják korszerűsíteni. Ez egy nagyobb projekt, amelyet tizenötmillió lejből valósítanak meg.

– Most szeptemberben fogjuk kiírni erre a munkálatra a közbeszerzési eljárást, és reméljük, tavasszal elkezdődhet ott is a munka – fejtette ki Kovács Lehel.

A programnak köszönhetően a négy településen több mint tíz kilométer aszfaltot terítenek majd le, és ezt követően szinte százszázalékos lesz az aszfaltozott utcák aránya a községben. A korszerűsítési munkálatok befejezésére három év áll majd a kivitelező rendelkezésére.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!