Hirdetés

Sporteszközöket adományozott a székelyudvarhelyi iskoláknak a Rotary Klub

Teqballasztalokat vásárolt és adományozott a székelyudvarhelyi általános iskoláknak a Rotary Klub, amely éppen huszonöt éve kezdte el tevékenységét a városban. A sporteszközök adományozásának célja a sportág népszerűsítése. A Rotary Klub egyébként számos, az ifjúságot támogató programot működtet, a 2023–2024- es tanévben még egy új programot indítanak.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Sporteszközöket adományozott a székelyudvarhelyi iskoláknak a Rotary Klub
Székelyudvarhely egyik legsikeresebb sportága. Hungarikum Fotó: Hodgyai István

A sporteszközök hivatalos átadásakor elhangzott: a székelyudvarhelyi Rotary Klub kiemelt programja az ifjúság támogatása, mert úgy látják: csak szellemileg és fizikailag egészséges, fejlett fiatalság biztosíthatja Székelyföld jövőjét. Az elmúlt évtizedekben is számos ifjúságot támogató programot indítottak útjára, most pedig minden egyes székelyudvarhelyi általános iskolának adományoznak egy teqballasztalt és három labdát.

Az első asztalt hétfőn délben addták át a Baczkamadarasi Kiss Gergely Református Kollégium tornatermében. A diákokat és az intézmény vezetőjét Péter Péter ötletgazda köszöntötte.

Elmondta, az V–VIII. osztályos diákoknak szánják ezt a teqballprogramot, amely által megismerhetik, megszerethetik ezt a sportágat, hiszen a városban számos országos, európai és világbajnok él, akik példaképei lehetnek a fiataloknak. 

– Bízunk benne, hogy a jövő bajnokai akár közületek is kikerülhetnek – tette hozzá Péter Péter.

Vass Áron, a székelyudvarhelyi Rotary Klub soros elnöke az elmúlt években a diákságot támogató programjaikat ismertette, majd a most útjára indított teqballprogramról beszélt. Elmondta, céljuk népszerűsíteni ezt a sportágat.

– Ez az asztal nem csupán egy fémdarab, ez az asztal az együvé tartozás, a barátság és a versenyszellem szimbóluma is egyben – fogalmazott.

Az iskola vezetője, Tőkés Zsolt megköszönte a nagylelkű adományt, majd hivatalosan is átvette a teqballasztalt.

Hodgyai István

Az átadón a Góbé Teqball Team csapatának két tagja tartott bemutatót a diákoknak, ismertetve a sportág fő szabályait,

majd átengedték az asztalt a diákoknak, akik nagy örömmel vették birtokukba az új sporteszközt.

A Rotary Klub hétfőn a Benedek Elek Tanítóképzőnek is átadta a teqballasztalt, kedden pedig az Orbán Balázs Általános Iskolában folytatják az adományozó akciót. Az elkövetkező hetekben összesen nyolc asztalt osztanak szét a székelyudvarhelyi általános iskolákban.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!