Hirdetés

Középiskolásokat díjazott az SZMVSZ

Elismerésben és jutalomban részesítette a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) azt a két diákcsapatot, amelyek az első és harmadik díjat szerezték meg a 10. GTK Középiskolás Üzleti Terv versenyén Kolozsváron.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Középiskolásokat díjazott az SZMVSZ
Fotó: Hadnagy Éva

A 10. GTK Középiskolás Üzleti Terv versenyt december 10-én tartották, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karán. 17 középiskola 42 csapata mérte össze tudását, a rangos verseny döntőjén az előzetes értékelések alapján a húsz legjobb csapat mutatta be ötleteit, üzleti terveit a szakemberekből álló zsűri előtt. A versenyen a legjobb három helyezést elértek közül ketten is székelyudvarhelyiek voltak, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium csapata az első helyen végzett, míg a Tamási Áron Gimnázium csapata a harmadik helyen végzett. 

Őket jutalmazta szerda délután a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége a Harghita Business Centerben.

Hadnagy Éva

Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, a magánvállalkozók, amikor értesültek a diákok által szerzett elismerésekről, úgy döntöttek, hogy ezt a teljesítményt jutalmazni kell. 

– Büszkék vagyunk rátok, az eredmények magukért beszélnek. Úgy érezzük mi, a vállalkozói szövetség részéről, hogy az a legkevesebb, ha megköszönjük nektek ezt a munkát, azt a sok erőfeszítést, időt, amit a felkészülésbe fektettetek, ezáltal pedig jó hírét vittétek városunknak – fogalmazott Jakab Áron Csaba. Hozzátette, jobb lett volna, ha ezt a városvezetés részéről is megteszik. A 4-4 fős csapatok tagjai, illetve felkészítő tanáraik egy-egy jelképes könyvcsomagot vehettek át jutalmul, valamint szabadulószoba-belépőkkel gazdagodtak.

Lőrincz Edit, illetve Dimén-Varga László felkészítő tanárok is megköszönték az elismerést, amely mint mondták, különösen jólesett számukra, hiszen több éve, évtizede készítik fel iskolák csapatait hasonló gazdasági versenyekre, és számtalan jó eredményt értek el, ám mindeddig a város részéről nem kaptak ilyen méltatást. 

– Meglepő számomra, hogy ezek az eredmények mért nem tűnnek fel Székelyudvarhely vállalkozói közösségének, városvezetésének. Ha ilyen jó képességű közgazdászokat, gazdasági szakembereket nevelünk városunkban, akkor miért nem próbáljuk őket meggyőzni, valamilyen szinten támogatni, biztatni az itthon maradásra, illetve a hazatérésre? – tette fel a kérdést Lőrincz Edit, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanára. Mint mondta, Székelyudvarhelyen szükség lenne az új, dinamikus, fiatalos gondolkodású szakemberekre, hiszen a gazdaságra is ráférne egy kicsi fiatalítás. Hozzátette, bízik benne, hogy egyszer csak eszébe jut valakinek, hogy talán ez lehetne a város fellendítésének egyik formája, hogy ezeket a tehetséges fiatalokat megpróbálják hazacsalogatni és itthon tartani.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!