Hirdetés

Játszótér épült Kecsetben

Közösségi összefogásnak köszönhetően játszótér épült a Farkaslaka községhez tartozó Kecsetben, amelyet az elmúlt hétvégén vehettek birtokukba a helybéli gyermekek. Az új, hiánypótló létesítmény a református templom szomszédságában kapott helyet.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Játszótér épült Kecsetben
Korszerű játszótér. Közösségi hely Fotó: Jakab Katalin

Tavasszal született meg egy közösségi játszótér létrehozásának a gondolata Kecsetben. Az ötletet tettek követték és közösségi összefogással, számtalan közmunkával és a farkaslaki önkormányzat támogatásával nyár végére el is készült a hiánypótló létesítmény. Az elmúlt hétvégén a falunapok keretében adták át a korszerű játszóteret a gyermekek nagy örömére. Nagy Ervin falugondnok elmondta, egységesen az ügy mellé állt a közösség, így a közös akaratnak viszonylag hamar beérett a gyümölcse.

– Összetartó közösség a mienk,

alig számlál ötszáz főt Kecset és Kisfalud, de így is mindenki odaáll a közös ügy mellé.

Amikor közmunkát hirdettünk, jöttek az emberek segíteni. Volt, aki munkagépet adott kölcsön, volt, aki követ és a többi. A kivitelezést is egy helyi vállalkozás végezte, így jóval kedvezményesebben sikerült tető alá hozni a beruházást – részletezte a falufelelős.

Jakab Katalin

Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere elmondta, a hivatal igyekszik felkarolni a község falvaiból induló kezdeményezéseket, hiszen a helyi lakosok tudják igazán, mire van leginkább szükség az adott településen. Hozzátette, ezek a kezdeményezések bizonyítják leginkább, hogy egy közösség mennyire akar élni, fejlődni.

– Számos nagyszerű kezdeményezés volt idén Kecsetben, amelyekben mi is segíteni tudtuk a helyieket. Összefogással jött létre nemcsak a játszótér, hanem megújult a templom bejárata, támfalat építettek, átereszeket, felújították az iskola udvarát, szabadtéri színpadot építettek, egyszóval nagyon sok mindent sikerült közösségi összefogással megvalósítsanak. Számtalanszor bizonyították, hogy a közösségnek van akarata és ereje – fogalmazott az elöljáró.

A beruházás összértéke meghaladja a kétszázezer lejt.

A játszótéren hinták, csúszdák, mászókák, libikóka, homokozó és minden olyan játszóelem megtalálható, amely elengedhetetlen kelléke egy korszerű játszótérnek. A természetes anyagokat részesítették előnyben, így követ, fát használtak. Nagy Ervin falufelelős elmondta, mivel a játszótér egy dombon kapott helyet, ezért sziklakertszerű alapot készítettek neki kőből, azzal rakták ki a tér oldalát a kerítésen kívül. Az udvar füves, a játékelemek alját pedig a balesetveszély elkerülése miatt csúszásgátló gumiszőnyeggel látták el. A játszótérre padokat is kihelyeztek, hogy a gyerekek kísérői le tudjanak ülni, a napokban pedig szemeteseket is felszerelnek, a közeljövőben pedig egy mobil WC-t is elhelyeznek a helyszínen.

Nagy Ervin elmondta, az avatóünnepséget azért időzítették augusztus utolsó hétvégéjére, mert akkor tartották a falunapokat, de akkor van az új kenyér ünnepe is, amely szintén jelentős esemény a református közösség számára. Ilyenkor hazatérnek az elszármazottak, és igazán megpezsdül az élet a kis faluban. Az eseményre egyébként ugyancsak közösségi összefogással szabadtéri színpadot készítettek, amelyen lebonyolíthatták ünnepi programjaikat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!